IndonesieNU

Oost-Java


In de rubriek 'Oost-Java' vind je alle artikelen en video's over Oost-Java. Je kunt hier informatie vinden over andere vervoer, eten en drinken en populaire bestemmingen en attracties in dit deel van het eiland Java. 


De grootste stad op Oost-Java en de op een na grootste stad in Indonesië, is de havenstad Surabaya. In het oude stadsdeel van de stad vind je nog veel gebouwen uit het Nederlands-Indië tijdperk. Anders dan in Jakarta kun je hier nog een ritje met de becak maken. 

Leuke activiteiten die je in dit deel van Java kunt doen, is bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de vulkaan Bromo, het graf van de eerste president van Indonesië Soekarno in Blitar, de waterval Coban Rondo nabij Batu en een fietstocht maken in Malang.

Laatste berichten

Tugu Malang in 60 seconden

Tugu Malang in 60 seconden

11-03-2015 | Advertorial
Tugu Malang is als een klein museum met een prachtige collectie kunstvoorwerpen. Alle kamers in Tugu Malang hebben ...
Meer »
Nationaal Park Baluran, 'Het Kleine Afrika van Java'

Nationaal Park Baluran, 'Het Kleine Afrika van Java'

19-10-2018 | Ervaar Oost-Java
'Het Kleine Afrika van Java', zo wordt het Nationaal Park van Baluran in Situbondo, Oost-Java, ook wel genoemd. Het park beschikt over een uitgestrekt savannegebied waardoor het lijkt alsof je inderdaad in Afrika bent beland.
Meer »
De heilige vulkaan Bromo

De heilige vulkaan Bromo

20-10-2016 | Ervaar Oost-Java
De Tenggerezen, de oorspronkelijke bewoners van het Tengger-gebied, het gebied waar de Bromo vulkaan ligt, beschouwen de...
Meer »
Meer berichten