IndonesieNU

Yogyakarta


In de rubriek 'Yogyakarta' vind je artikelen en video's over deze bijzondere provincie op het eiland Java. Je kunt hier informatie vinden over onder andere accommodatie, restaurants en populaire bezienswaardigheden. 


tour yogyakarta
 
Vervoer naar, van en in Yogyakarta
Yogyakarta is de hoofdstad van de bijzondere provincie Yogyakarta en een ideaal startpunt voor uitstapjes in de omgeving of voor je verdere reis door de Indonesische archipel. Yogyakarta is goed verbonden met andere delen van Indonesië. Vanuit Adisutjipto International Airport vertrekken dagelijks vluchten naar andere delen van het land, bijvoorbeeld naar Jakarta, Surabaya en Bali.

Een andere unieke ervaring is met de trein of met de bus. Dagelijks vertrekken er treinen vanaf station Tugu naar andere steden op Java, zoals Semarang, Jakarta en Surabaya. Ook rijden er dagelijks (nacht)bussen vanaf Yogyakarta naar andere delen van het eiland en ook naar Bali.

In Yogyakarta kun je kiezen uit verschillende vervoermogelijkheden: ojek (motortaxi), becak (fietstaxi), andong (paard en wagen), taxi, bussen en minibusjes. Een leuke ervaring is met de becak. Je ziet Yogyakarta van dichtbij [Lees ook: Met de becak door Yogyakarta].

Sommige taxichauffeurs in Yogyakarta rijden zonder taximeter en onderhandelen liever over de prijs. Wanneer je dat niet wilt, vraag de chauffeur dan om de taximeter aan te zetten. Een taxi is geschikt wanneer je van punt A naar punt B wilt reizen. Wil je echter meerdere plekken op een dag bezoeken, is het handiger om een auto te huren.
 
Bezienswaardigheden
Yogyakarta wordt ook wel cultuurstad genoemd. Het sultanspaleis [Lees ook: De kraton van Yogyakarta], het waterpaleis en het Nederlandse fort Vredeburg vind je in het centrum van de stad. De tempelcomplexen Prambanan en Ratu Boko zijn ook een bezoek waard. Iets buiten Yogyakarta, in Magelang, vind je het wereldberoemde boeddhistische tempelcomplex Borobudur. Voor natuur ga je naar een van de vele schitterende stranden in de omgeving zoals Pantai Indrayanti en Pantai Baron. Ook zijn er vele grotten die je kunt ontdekken zoals Gua Pindul. Winkelen doe je in de winkelstraat Jalan Malioboro of in een van de grote shopping malls. Lees ook: 5 topattracties Yogyakarta

tour yogyakarta

Accommodatie
Yogyakarta heeft een overvloed aan overnachtingsmogelijkheden, van goedkope guesthouses tot superluxe hotels. De meest ideale plek om te verblijven is in het centrum van Jakarta (Jakarta Pusat), nabij de Jalan Malioboro. Veel toeristen overnachten ook in de Jalan Prawirotaman en Jalan Sosrowijayan waar goedkope guesthouses te vinden zijn. 
 
Culinair
Wanneer je in Yogyakarta bent, bezoek dan Kampung Wijilan. Hier vind je de beste gudeg in town. Gudeg – een traditioneel gerecht met als hoofdingrediënt jonge jackfruit – is een van dé iconen van Yogyakarta [Lees ook: Yogyakarta, gudeg-stad]. Dawet of cendol - is een verfrissende dorstlesser. Dawet is een Javaans kokosdrankje met groene en/of witte rijstemeeldruppels, gezoet met Javaanse suiker. 

Laatste berichten

Vijf activiteiten om te doen in Jalan Malioboro

Vijf activiteiten om te doenin Jalan Malioboro

28-08-2017 | Ervaar Yogyakarta
Een verblijf in Yogyakarta is niet compleet zonder een bezoek aan Jalan Malioboro. Deze drukke winkelstraat is zeer popu...
Meer »
Imogiri in 60 seconden

Imogiri in 60 seconden

09-02-2015 | Video
Enkele Javaanse mannen, gekleed in traditionele kledij en een blangkon (Javaans hoofddeksel) zitten in kleermakerszit in een paviljoen voor de ingang van de koninklijke begraafplaats. Een zachte bries ruist door de bomen en laat de bladeren ritselen. De schemering doet zijn intrede. Indonesiënu neemt je in 60 seco...
Meer »
Meer berichten