IndonesieNU

5 unieke feiten over Miss World 2013 op Bali

5 unieke feiten over MissWorld 2013 op Bali

08-09-2013 | Van 8 t/m 28 september op Bali
Vanavond (8/9) is de openingsceremonie van de Miss World-verkiezing op Bali. Ondanks de vele protesten tegen dit internationale evenement, is Indonesië er trots op dit jaar gastland van de Miss World 2013 te mogen zijn. Indonesiënu heeft 5 unieke feiten over de Miss World-verkiezing op Bali voor je op een rijtje gezet:

     1. Record aantal deelneemsters


Dit jaar doet een record aantal deelneemsters mee aan de 63e editie van de Miss World-verkiezing. Nog nooit eerder hebben er zoveel missen deelgenomen aan dit evenement. 129 vrouwen van over de hele wereld strijden om de titel Miss World 2013. Vorig jaar waren dat er nog maar 112.


     2. Live uitgezonden in 160 landen


De finale van de verkiezing op 28 september wordt live uitgezonden in 160 landen. Dit is een record. Vorig jaar mochten 120 landen op televisie meegenieten van de finale van de Miss World die toen plaatsvond in China. 


     3. Geen bikini's


Het is voor de eerste keer dat er geen bikinironde is op een Miss World-verkiezing. In plaats van bikini's zullen de deelneemsters Balinese sarongs dragen. Hiermee komt de organisatie van de verkiezing tegemoet aan conservatieve islamitische groepen in Indonesië. 

     
     4. Eerste keer in Indonesië


Het is de eerste keer dat een Miss World-verkiezing wordt georganiseerd in Zuidoost-Azië en het is de eerste keer dat Indonesië gastland is van dit evenement. De openingsceremonie wordt gehouden in het Westin Resort in Nusa Dua, Bali.


     5. Gefaciliteerd door particuliere instelling


In tegenstelling tot andere landen, waar de organisatie van de Miss World-verkiezing wordt bekostigd uit het overheidsbudget, bekostigt en faciliteert in Indonesië een particuliere instelling dit evenement, nl. de Indonesische commerciële tv-zender RCTI. 

De finale van de Miss World-verkiezing vindt plaats op 28 september. Dan zullen we weten wie de volgende 'mooiste vrouw ter wereld' zal zijn. 

Gerelateerde artikelen