IndonesieNU

Nederlands slachtoffer Kenia werkte 3 jaar in Indonesiƫ

Nederlands slachtoffer Keniawerkte 3 jaar in Indonesiƫ

24-09-2013 | Elif Yavuz, een zeer gedreven collega
De Nederlandse Elif Yavuz die omkwam bij de aanslag op een winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, werkte in de periode 2006-2008 bij de Wereldbank in Indonesië. Ex-collega Ari Perdana vertelt de Indonesische nieuwssite Tempo over zijn herinneringen aan Elif.
Ari vertelt hoe hij en Elif elkaar steunden toen zij hadden besloten zich in te schrijven voor een doctoraal programma aan verschillende universiteiten. 'Wij hielden elkaars testresultaten in de gaten en beurden elkaar op als we weer eens een afwijzingsbrief ontvingen', vertelt Ari. 

Elif werd uiteindelijk geaccepteerd op de prestitieuze universiteit Harvard. Arif Perdana is momenteel werkzaam als assistent Coördinator van de Nationale Werkgroep Armoedebestrijding PNP2K.

Ari Perdana herinnert zich Elif als een harde werker met een grote dosis doorzettingsvermogen. Ook had ze er geen moeite mee om samen met haar collega's de lunch te nuttigen bij een kaki lima (mobiele eetkarretjes). 'Wij, haar collega's, noemden haar een echte ontwikkelingswerker. Ze schroomde zich niet om in arme gemeenschappen te leven en ze is zeer gedreven in haar werk,' aldus Ari aan Tempo.

Bron: Tempo
Foto: screenshot YouTube

 

Gerelateerde artikelen

Jakarta onveilig voor vrouwen

Jakarta onveilig voor vrouwen

01-04-2014 | Onderzoek Indonesia Police Watch
Het geweld tegen vrouwen neemt toe in Jakarta. Dat blijkt uit onderzoek van Indonesia Police Watch (IPW), de toezichthou...
Meer »