IndonesieNU

Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De bomen in het bos geven een aangename beschutting. Ook kun je er een aantal tempels bezoeken en natuurlijk van de Balinese langstaart Makaken genieten die vrij rondlopen- en slingeren.
De aapjes zijn erg nieuwsgierig. Je hoeft maar ergens te zitten of te staan, of je wordt niet lang daarna omringd door nieuwsgierige aapjes.

Bali Ubud Monkey Forest
 

Wil je dat de apen dicht bij je in de buurt komen, koop dan bij de ingang wat bananen of pinda's die je in het bos aan de dieren kunt geven. Wil je de apen liever van een afstand observeren, dan koop je natuurlijk geen voer.


Houd er echter rekening mee dat de apen een goed reukvermogen hebben en razendsnel zijn. Berg eetwaren en persoonlijke bezittingen dan ook goed op.


     Heilige bomen


Het team van Monkey Forest heeft in samenwerking met de Udayana universiteit in Denpasar maar liefst 115 boomsoorten in het apenbos geïdentificeerd. Een aantal van deze bomen wordt als heilig beschouwd en gebruikt in verschillende Balinese spirituele ceremonies.

Zoals bijvoorbeeld de Pule Bandak, een boom die de ziel van het bos belichaamt. Een klein deel van het hout van de boom wordt gebruikt voor het maken van krachtige maskers. Deze maskers mogen alleen in tempels worden gebruikt. 

Adres Monkey Forest Ubud
Jalan Monkey Forest
Padangtegal, Ubud

 

Openingstijden:
Dagelijks van 08:30-18:00 uur
 
Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »