IndonesieNU

Afrikaanse varkenspest treft Bali

Afrikaanse varkenspest treftBali

06-02-2020 | Nieuws
De lokale autorititeiten hebben bevestigd dat Bali is getroffen door de Afrikaanse varkenspest (ASF). Ondanks de uitbraak van ASF, beweren de autoriteiten dat het virus onder controle is omdat er de afgelopen dagen geen nieuwe meldingen zijn binnengekomen van dode varkens.
Volgens recente cijfers zijn de afgelopen twee maanden zeker 888 varkens omgekomen op het eiland. Laboratoriumonderzoek wijst uit dat de Afrikaanse varkenspest de oorzaak is van de enorme varkenssterfte.

Bloedmonsters van de dieren werden onderzocht in het veterinair laboratorium in Medan omdat het laboratorium in de Noord-Sumatraanse provinciehoofdstad beter uitgerust is dan het laboratorium op Bali. Vorig jaar stierven er in de provincie Noord-Sumatra tienduizenden varkens aan de gevolgen van ASF.

Er is nog geen werkend vaccin tegen de ziekte. ASF is gevaarlijk voor varkens en zwijnen en wordt gemakkelijk overgedragen van het ene dier op het andere via zowel direct als indirect contact. Het virus vormt geen gevaar voor mensen.

De Balinese autoriteiten vermoeden dat de uitbraak is veroorzaakt door de nalatigheid van varkensboeren. Die zouden hun dieren overmatig hebben gevoerd met etensresten en rauw voedsel van hotels.

Gerelateerde artikelen

Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »