IndonesieNU

Agung op Bali: Lombok International Airport voorlopig gesloten (UPDATE)

Agung op Bali: LombokInternational Airportvoorlopig gesloten (UPDATE)

26-11-2017 | Nieuws
UPDATE: Lombok International Airport is sinds maandag 27/11/2017 06.00 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer.

Het Indonesische ministerie van Transport meldt dat de internationale luchthaven van Lombok sinds zondag (26/11/2017) 17.15 uur lokale tijd gesloten is als gevolg van de eruptie van de vulkaan Agung op Bali. De luchthaven blijft tot nader order dicht. 
Het ministerie zegt dat er nog geen asdeeltjes zijn neergekomen op de internationale luchthaven van Lombok. Wel zou vulkanische as zich al in het luchtruim bevinden wat een gevaar kan vormen voor het vliegverkeer van en naar Lombok International Airport [Lees ook: Agung op Bali: waarschuwingscode rood voor de luchtvaart]. 

'De vliegroutes naar Lombok worden gehinderd door vulkanische as wat het landen op de luchthaven onmogelijk maakt', aldus een woordvoerder van het ministerie. Vulkaanas wordt door de wind meegevoerd in zuidoostelijke richting, richting de internationale luchthaven van Lombok. 


     Luchthaven Bali nog steeds open


De luchthaven op Bali is nog steeds toegankelijk voor vliegverkeer. Vulkaanas beweegt zich niet richting Ngurah Rai International Airport in Denpasar en vormt daardoor nog geen gevaar voor het luchtverkeer.

Vluchten naar Lombok worden omgeleid naar Bali. Reizigers die Lombok willen bezoeken, kunnen vanuit Bali per veerboot naar Lombok reizen. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »