IndonesieNU

Agung op Bali: waarschuwingscode rood voor de luchtvaart

Agung op Bali:waarschuwingscode rood voor deluchtvaart

26-11-2017 | Nieuws
Voor piloten die boven Bali vliegen, is waarschuwingscode 'rood' afgegeven - het hoogste waarschuwingsniveau voor de luchtvaart. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder ook KLM, hebben vluchten richting Bali geschrapt. Toch blijft Ngurah Rai International Airport in Denpasar open voor het vliegverkeer. 
De waarschuwingscode voor de luchtvaart is zondagochtend (26/11/2017) verhoogd van 'oranje' naar 'rood' omdat de vulkanische as uit de Agung een hoogte heeft bereikt van meer dan 6000 meter boven het zeeoppervlak. 

Waarschuwingsniveau 'rood' betekent dat piloten moeten oppassen wanneer zij boven de vulkaan vliegen. Het verhoogde waarschuwingsniveau kan een piloot helpen bij de overweging om het gebied rondom de vulkaan te mijden. De waarschuwingscode wordt uitgegeven door het Centrum voor Vulkanologie en Geologische Risicobeperking van Indonesië (CVGHM). Het is overigens geen verbod voor luchtvaartmaatschappijen om boven Bali te vliegen. 

Volgens de lokale autoriteiten heeft de uitbarsting van de Agung vooralsnog geen gevolgen voor I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar, Bali. Dit komt omdat de wind de vulkanische as in oostelijke en zuidoostelijke richting voert. Ofschoon een aantal luchtvaartmaatschappijen vluchten richting en vanuit Bali hebben geschrapt, verloopt het vliegverkeer zo goed als normaal. 

Internationale luchtvaartmaatschappijen die in verband met de eruptie van de Agung vluchten hebben geannuleerd, zijn onder meer KLM, Qantas Airways en Cathay Airlines. 


     Ook Lombok heeft last van asdeeltjes


De vulkaan Agung kwam op 25 november 2017 tot uitbarsting en spuwde daarbij een aswolk uit die inmiddels is neergekomen in enkele dorpjes rondom de vulkaan [Lees ook: Opnieuw eruptie vulkaan Agung op Bali]. Ook Mataram, heeft last van de asdeeltjes. Bewoners van getroffen gebieden wordt verzocht een stofmasker te dragen wanneer ze de straat opgaan. 

Volgens Sutopo Purwo Nugroho van de Nationale Rampenbestrijdingsdienst BPBN is de aswolk veel groter qua omvang dan de rookwolk die vrijkwam bij de uitbarsting eerder deze week [Lees ook: De eruptie van de Agung is een freatische eruptie]. De autoriteiten hebben de bewoners opgeroepen kalm te blijven en de adviezen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »