IndonesieNU

Ambon opgeschrikt door meerdere aardbevingen

Ambon opgeschrikt doormeerdere aardbevingen

01-11-2017 | Nieuws
De inwoners van Ambon, de Molukken, zijn weer overgegaan tot de orde van de dag nadat hun stad werd opgeschrikt door meerdere aardbevingen. De bevingen vonden dinsdagavond 31 oktober 2017 plaats en hadden een kracht van 4 tot 6,2 op de schaal van Richter. 
De lokale markten worden weer druk bezocht. Mensen keren weer terug naar hun huizen. De gouverneur van de Molukken, Said Assagaff, verzoekt de inwoners van Ambon kalm te blijven. Ook roept hij mensen op alleen te vertrouwen op berichten van overheidsinstanties en betrouwbare bronnen.

Op social media circuleerden berichten dat er krachtige nabevingen zouden volgen en dat er gevaar is voor een tsunami. Mensen renden in paniek hun huizen uit om een veilig heenkomen te zoeken in hoger gelegen gebieden. De meteorologische dienst van Indonesië heeft echter laten weten dat er geen risico is op een tsunami. 

De reeks aardbevingen veroorzaakten schade aan openbare gebouwen zoals de luchthaven Pattimura, het winkelcentrum Maluku City Mall en de bioscoop in het Ambon City Center. Er zijn vooralsnog geen meldingen van slachtoffers. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen