IndonesieNU

Ambon viert feest na zege Oranje

Ambon viert feest na zegeOranje

30-06-2014 | WK 2014 Brazilië
De straten in Ambon-stad kleurden Oranje na de 2-1 overwinning op Mexico zondag 29 juni. Op verschillende plekken gingen bewoners - jong en oud - de straat op om de plaatsing van het Nederlands elftal voor de kwartfinale te vieren. Dat schrijft de Indonesische nieuwssite Kompas.
Ambonese Oranje-fans waren onder meer te vinden in de straten Jalan Pattimura, Jalan Tulukabessy, Jalan Jalan AY Patty, Jalan dr Kayode, en andere locaties in Ambon-stad. Niet alleen mannen, ook vrouwen en kinderen gingen de straat op om tot in de vroege ochtend de zege van Oranje te vieren.

Op een aantal locaties zijn feestvierende Oranje-supporters in konvooi de straten opgegaan. Ze bliezen op trompetten, zwaaiden met oranje attributen en slaakten kreten als: ‘Leve het Nederlands elftal, leve Oranje!’

Op Twitter zien we verschillende foto’s van de feestende bevolking in Ambon-stad:


De Oranje-supporters dachten in eerste instantie dat de avond op een drama zou uitlopen. ‘Maar alles veranderde en nu zijn we blij. Dit moeten we vieren’, aldus een heel gelukkige Oranje-fan in Ambon tegenover Kompas.

Het Nederlands elftal is populair op de Molukken. Molukkers zijn Oranje-supporters in hart en nieren [Lees ook: Teleurstelling maakt plaats voor euforie].

Foto: Ferry Maitimu (Twitter)

Gerelateerde artikelen

'Wij staan achter Oranje'

'Wij staan achter Oranje'

10-07-2014 | WK 2014 Brazilië
Nederland is helaas niet door naar de finale. Na de strafschoppen moest Oranje uiteindelijk buigen voor Argentinië....
Meer »