IndonesieNU

Een kind met autisme in de hoofdrol

Een kind met autisme in dehoofdrol

24-04-2014 | Blog
Ridwan (9) zwijgt. Op een klein tafeltje voor hem ligt een kleurboek. Zijn ogen zijn naar beneden gericht. Hij durft ons niet aan te kijken. In de camera kijken doet hij al helemaal niet. Wij zijn ons ervan bewust dat het niet eenvoudig is een film te maken met in de hoofdrol een kind met autisme. Maar op hetzelfde moment weten wij ook heel goed hoe belangrijk deze video is. En daarom wachten wij geduldig af. 
'Wij willen autisme onder de aandacht brengen', vertelt Wide Putra van de Indonesische sportpromotor TopSportainment. Mensen met autisme krijgen weinig aandacht in Indonesië. Zij zitten vaak alleen maar thuis omdat er geen faciliteiten voor hen zijn.

'Door kinderen met autisme te betrekken bij voetbalactiviteiten willen wij laten zien dat zij net zo zijn als alle andere kinderen', legt Ekin Gabriel, een collega van Wide Putra uit. 

autism mu

TopSportainment is momenteel druk bezig met de organisatie van een groot voetbalevenement: een wedstrijd tussen een bekende voetbalclub uit Engeland en een bekende club uit Bandung. Autistische kinderen die worden opgevangen in Rumah Autis Hasanah Bandung - een opvanghuis voor kinderen met autisme in Bandung - zullen de spelers, voordat de wedstrijd begint, begeleiden naar het voetbalveld. Ook staan er coachings voor deze kinderen op het programma.

'Wij hopen dat het publiek door middel van dit evenement de leefwereld van autistische kinderen beter kan begrijpen', aldus Wide Putra. TopSportainment heeft Indonesiënu gevraagd een video te maken over kinderen met autisme. De video moet een inleiding zijn voor het voetbalevenement dat medio mei plaatsvindt in Bandung. 

autism mu

Een video maken met een autistisch kind als hoofdpersoon is geen eenvoudige taak. Maar op hetzelfde moment weten wij ook heel goed dat deze video een belangrijk onderdeel vormt van de campagne van TopSportainment; een campagne die zich niet alleen richt op de wedstrijd medio mei, maar ook op kinderen met autisme. 

'Het resultaat van de opnames willen wij laten zien tijdens een persconferentie die binnenkort zal plaatsvinden. Vervolgens laten we de video viraal gaan via het internet. Kortom, de video vormt een inleiding op de wedstrijd en moet het publiek laten zien dat wij heel begaan zijn met kinderen met autisme', legt Ekin uit.

autism mu

De opnames voor de video maakten wij in Rumah Autis Hasanah Bandung en op het nieuwe voetbalveld in Bandung. TopSportainement is zich er heel goed van bewust dat een video een belangrijk onderdeel vormt van de campagne-activiteiten van een organisatie. 

Ook u kunt u bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen via Indonesiënu. Door campagne voeren via de media kunt u uw organisatie in positief daglicht brengen met het uiteindelijke doel dat mensen de activiteiten van uw organisatie steunen. Deze manier van campagne voeren is zeer geschikt om uw bedrijf/product/diensten bekend te maken bij een breed publiek. Klik hier voor meer informatie

autism mu

Foto's: Ekin Gabriel

Gerelateerde artikelen

Sweet Drie naar Indonesië

Sweet Drie naar Indonesië

07-03-2014 | Blog
Juli dit jaar gaat het gebeuren. Dan vertrekt de 13-jarige Dylan v.d Berg-Rovroy naar Indonesië. Daar geeft hij een...
Meer »
Familie, voetbal en diabetes

Familie, voetbal en diabetes

19-08-2013 | Blog
Familie, voetbal en diabetes. Drie elementen die in onze nieuwe videoproductie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. ...
Meer »