IndonesieNU

Bali in top 50 beste streetfood bestemmingen ter wereld

Bali in top 50 bestestreetfood bestemmingen terwereld

28-10-2019 | Nieuws
Bali staat in de top 50 van beste streetfood bestemmingen ter wereld, opgesteld door zakenmagazine CEOWORLD. Het Indonesische eiland bevindt zich weliswaar niet in de bovenste regionen van de ranglijst, maar mag toch nog tevreden zijn met een vijfenveertigste plek. 
Bali telt talrijke streetfood-lekkernijen, te verkrijgen bij de kaki lima (mobiele eetkarretje) of de eenvoudige eetstalletjes. Veel toeristen zetten echter vraagtekens bij de hygiënische omstandigheden, laten deze eenvoudige eetgelegenheden daarom liever links liggen en kiezen er voor eten te bestellen in een restaurant. 

Best wel jammer eigenlijk, want juist bij de eenvoudige eetstalletjes kun je terecht voor de heerlijkste authentieke straatgerechten, zoals babi guling of geroosterd speenvarken. Ook sate lilit, sate die gemaakt is van een mengsel van vis of kip, gekruid met verschillende specerijen, is een populaire lekkernij. 

Nasi campur babi guling

Sate lilit

Ook voor een wat gezondere keuze wat betreft streetfood ben je op Bali aan het juiste adres. Probeer bijvoorbeeld rujak - een pittige, tropische fruitsaladeuit de ‘rijdende rujak bar’. 
 

Rujak. Foto: Villa Sinar Cinta Amed

CEOWORLD stelde een ranglijst op van 50 wereldwijde bestemmingen met het lekkerste straateten. De gegevens zijn gebaseerd op de resultaten van een jaarlijkse enquête die werd afgenomen onder 92 duizend zakenreizigers en 1400 zakelijke reisbureaus in 86 landen. Aan het onderzoek is drie maanden gewerkt. 

In de top 3 van de ranglijst beste streetfood bestemmingen ter wereld staan respectievelijk Singapore, Bangkok en Hongkong. Amsterdam mag genoegen nemen met een 33ste plek in de lijst. 

Gerelateerde artikelen

Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »