IndonesieNU

Banana Mango en Avocado Mango, 2 nieuwe mango's uit Indonesië

Banana Mango en Avocado Mango,2 nieuwe mango's uitIndonesië

24-11-2017 | Nieuws
Het Indonesische agentschap voor landbouwkundig onderzoek en ontwikkeling (Balitbangtan) heeft twee nieuwe mangosoorten ontwikkeld. Het gaat om de zogeheten 'Banana Mango' en de 'Avocado Mango'. 
De 'Banana Mango' of Mango Agrigardina, is een kleine, roodgele, geurige en zoete vrucht. De Banana Mango schil je zoals je een banaan schilt. 
 
De 'Avocado Mango' of Mango Gadung wordt zo genoemd omdat je hem opent zoals je een avocado opent, namelijk door de vrucht verticaal doormidden te snijden en dan een beetje te draaien zodat de twee helften van elkaar los komen. Het is een grote, frisgroene, zoete en zachte vrucht. 
 
De Banana Mango en Avocado Mango werden begin november 2017 geïntroduceerd in Pasuruan, Oost-Java en worden in Indonesië verkocht tegen een prijs van tussen de 25 duizend tot 50 duizend rupiah per kilogram, omgerekend is dat ongeveer 1,5 tot 3 euro per kilogram. 

Foto: Balitbangtan

Gerelateerde artikelen

Culinair Cirebon

Culinair Cirebon

24-08-2016 | Culinair
Zodra je Cirebon binnenrijdt, zie je links en rechts van de straat allerlei eetgelegenheden die via spandoeken, met daar...
Meer »