IndonesieNU

Bijzondere weetjes over Sanur

Bijzondere weetjes over Sanur

28-01-2017 | Ervaar Bali
Het dorp Sanur ligt aan de zuidoost kust van Bali en heeft een uitgestrekt zandstrand. Naar verluidt betekent Sanur 'een speciale plek om te bezoeken'. En daar zijn veel toeristen het volledig mee eens. Vijf bijzondere weetjes over Sanur. - Met dank aan Ita Amahorseija 

Zon en maan

Sanur staat bekend om zijn spectaculaire zonsopgangen uit de zee. Vanaf het strand zie je de zon langzaam opgaan in de straat van Badung, die tussen de Indonesische eilanden Nusa Penida en Bali in ligt.

zonsopgang sanur woi ling
Foto: Woi Ling Wen
 
Sanur is ook geliefd om de occasionele bloedmaan die je als het ware uit de zee ziet rijzen. Iets wat je toch zeker eens in je leven moet hebben meegemaakt. 


Zee en strand

De riffen voor de kust van Sanur maken het veilig voor toeristen om in zee te zwemmen. 

bootjes sanur
Foto: Indonesiënu.nl

Het zes kilometer lange wandelpad dat langs het strand loopt is het langste pad op het eiland Bali. Een relaxte manier om van zon, zee en strand te genieten.  
 

Geschiedenis en cultuur

1906 is het jaar dat Nederlandse troepen op het strand van Sanur landden. Hiermee kwam Zuid-Bali onder Nederlands gezag. 

Bij Pura Blanjong, een tempel in Sanur, vind je een artefact met daarop de oudste inscriptie ooit gevonden op Bali. De tekst is geschreven in het oud Balinees en in het Sanskriet.
 

Hoogste hotel

Het hoogste gebouw op Bali, Inna Grand Bali Beach Hotel, ligt in Sanur. Na de opening ervan in 1966, trad er al snel een nieuwe regel in werking die bepaalde dat gebouwen niet hoger mogen zijn dan een palmboom (15 meter).

Het hotel werd gebouwd in opdracht van Soekarno, de eerste president van Indonesië, met compensatiegeld van de Japanners voor de geleden schade tijdens de oorlog. 
 

Vliegeren

Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerfestival plaats. 

vliegeren bali

Foto: Ita Amahorseija
 

Dit festival trekt jaarlijks veel bekijks. De vliegers die worden opgelaten zijn ware kunstwerken van soms wel 10 meter lang, gemaakt door de lokale bewoners van het eiland [Lees ook: Vliegeren populair op Bali]. 

Leadfoto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »