IndonesieNU

Bijzondere bioscopen in Jakarta

Bijzondere bioscopen inJakarta

19-08-2014 | Ervaar Jakarta
Jakartanen pakken graag een filmpje. Dat kun je ook wel zien aan het aantal bioscopen dat de metropool telt. Naast de gewone bioscopen heb je ook bioscopen die net een tikkeltje anders zijn.
Zo heb je bioscopen met een supergroot bioscoopscherm, een bioscoop waar je lekker languit kunt liggen onder een deken, of een bioscoop waar je heerlijk kunt neervlijen in een comfortabele stoel met gerieflijke, zachte kussens.

De Imax XXI Gading-bioscoop in het Kelapa Gading-winkelcentrum in Noord-Jakarta heeft bijvoorbeeld de beschikking over een scherm van 20 x 11 meter met driedimensionale technologie.


     30 x 20 meter


Sta je al versteld van een scherm van 20 x 11 meter, dan kijk je bij het Keong Emas Imax-theater in Taman Mini Indonesia Indah helemaal je ogen uit [Lees ook: Ervaar Indonesië in 1 dag]. Hier bedraagt de afmeting van het scherm 30 x 20 meter. Wel is het zo dat er in dit theater alleen documentaires worden vertoond die met name gaan over natuur en cultuur. De films hebben een duratie van gemiddeld 45 minuten.

In Blitzmegaplex in Mall of Indonesia (MOI) kun je heerlijk languit liggen met of zonder deken, of je neervlijen in grote comfortabele stoelen met zachte kussens. Voordat de film begint, kun je in de lounge genieten van een gratis kopje thee of koffie. Ook heeft deze bioscoop in Noord-Jakarta een 4D Experience-studio waar je vierdimensionale films kunt bekijken in bewegende stoelen.


     Popcorn en nog veel meer


Bij film hoort natuurlijk ook popcorn. De bioscopen in Jakarta hebben echter veel meer te bieden dan deze populaire snack. Blitzmegaplex in Mall of Indonesia verkoopt naast popcorn ook lichte snacks als siomay goreng (gebakken dimsum) visballetjes-saté, en kipburgers.

In de lounge van de XXI-bioscoop in Mal Kelapa Gading kunnen bezoekers onder meer genieten van visburgers en frietjes met worst.

Veel kijk- en eetplezier!
 
Foto: Blitzmegaplex

Gerelateerde artikelen

5 topattracties in Jakarta

5 topattracties in Jakarta

18-03-2013 | Ervaar Jakarta
Laat Jakarta niet alleen maar een transitstad zijn voor je verdere reis door Indonesië. De Indonesische hoofdstad h...
Meer »
De mangrovebossen van Jakarta

De mangrovebossen van Jakarta

10-08-2015 | Ervaar Jakarta
Als je aan Jakarta denkt, denk je misschien aan een grote, drukke stad met hoge wolkenkrabbers, moderne winkelcentra, en...
Meer »
De Chinese wijk in Tangerang

De Chinese wijk in Tangerang

23-02-2015 | Ervaar Jakarta
Chinees schrift prijkt op de voorgevels van huizen aan weerszijden van de zijstraat die wij zijn ingeslagen. In een aant...
Meer »
Ervaar Jakarta

Ervaar Jakarta

01-06-2014 | Rubriek
Op het gebied van cultuur, nachtleven, eten en winkelen heeft Jakarta zeer veel te bieden. In de rubriek 'Jakar...
Meer »
Ervaar Indonesië in 1 dag!

Ervaar Indonesië in 1 dag!

15-01-2014 | Ervaar Jakarta
Indonesië ervaren in 1 dag? Dat kan in de Indonesische hoofdstad Jakarta en wel in Taman Mini Indonesia Indah (TMII...
Meer »
Dit is Oud-Batavia

Dit is Oud-Batavia

27-05-2013 | Ervaar Jakarta
Batavia kennen we allemaal wel: de hoofdstad van het voormalige Nederlands-Indië. Oud-Batavia is echter nog niet zo...
Meer »