IndonesieNU

Chinezen kiezen voor Nasi Goreng en Mie Goreng

Chinezen kiezen voor NasiGoreng en Mie Goreng

15-09-2015 | Nieuws
'Beijing meets Bali' , zo heet het festival in Peking waar tot 20 september 2015 Indonesische gerechten worden geserveerd. Door het promoten van de Indonesische keuken, waaronder ook Balinese gerechten, hoopt Indonesië meer toeristen uit China naar Bali te kunnen trekken.
Dagelijks worden er op het festival zo'n 50 Indonesische gerechten geserveerd. Zo konden bezoekers op de openingsavond van het evenement kennismaken met gerechten als saté, karedok en gado-gado, maar ook bubur kacang hijau, kolak labu en verschillende soorten fruit.

Er zijn twee gerechten die in de smaak vallen bij Chinese bezoekers van het evenement: Nasi Goreng en Mie Goreng.

     Ontbijt, lunch en diner


Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat de Chinezen dol zijn op Nasi Goreng en Mie Goreng. Deze twee gerechten die uiterst populair zijn in Indonesië, zijn verkrijgbaar in eenvoudige eetgelegenheden maar ook in luxe restaurants die daar natuurlijk een hoger prijskaartje aan hangen.

Indonesiërs eten Nasi Goreng en Mie Goreng niet alleen voor het avondeten, maar ook voor de lunch en het ontbijt. Hotels serveren naast een Westers ontbijt meestal ook een Indonesisch ontbijt met onder meer Nasi Goreng of Bami Goreng op het menu.

Foto: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Nasi bungkus, verpakte rijst

Nasi bungkus, verpakte rijst

07-02-2017 | Culinair
Indonesiërs hebben niet altijd zin of tijd om gerechten, die zij in eenvoudige eetgelegenheden als warung makan of ...
Meer »
5 populaire tempe-gerechten

5 populaire tempe-gerechten

08-09-2015 | Culinair
Tempe is een typisch Indonesisch voedselproduct. Het is gezond en wij vinden het erg lekker. Tempe is gemaakt van sojabo...
Meer »
Hoe kies je een rijpe durian?

Hoe kies je een rijpe durian?

09-03-2015 | Culinair
Dit artikel is speciaal voor durian-liefhebbers. De volgende vijf tips kunnen als leidraad dienen voor het kiezen van ee...
Meer »
Lekkere loempia's in Semarang

Lekkere loempia's in Semarang

27-09-2013 | Ervaar Midden-Java
Semarang, de hoofdstad van de provincie Midden-Java, wordt ook wel de loempia-stad van Indonesië genoemd. Volgens I...
Meer »
Yogyakarta, gudeg-stad

Yogyakarta, gudeg-stad

11-08-2013 | Culinair
Wanneer je in Yogyakarta bent, bezoek dan eens Kampung Wijilan. Hier vind je de beste gudeg in town. Gudeg – een t...
Meer »
5 populaire tahu-gerechten

5 populaire tahu-gerechten

15-09-2015 | Culinair
Tofoe, in het Indonesisch tahu, is een eiwitrijk sojaproduct. Tahu wordt net als tempe veel gebruikt als vleesvervanger....
Meer »
Van Arabica tot Robusta

Van Arabica tot Robusta

30-07-2014 | Ervaar Indonesië
Indonesië is een van de grootste koffieproducerende landen ter wereld. Door de gunstige geografische ligging is het...
Meer »
Eten en drinken in Indonesië

Eten en drinken in Indonesië

31-01-2014 | Praktische informatie
Indonesiërs praten graag over eten. Het onderwerp is niet alleen populair bij Indonesiërs in Indonesië, m...
Meer »