IndonesieNU

CinemAsia FilmLAB zoekt opkomende filmtalenten

CinemAsia FilmLAB zoektopkomende filmtalenten

04-11-2014 | Persbericht
Opkomende filmtalenten kunnen zich opnieuw inschrijven voor CinemAsia FilmLAB. Het CinemAsia Film Festival wil jonge filmmakers de kans geven om een korte film te maken over de Nederlands-Aziatische identiteit, met als thema 'Rituals' oftewel rituelen. Dien je voorstel in en wie weet beleeft jouw film volgend jaar een wereldpremière tijdens het CinemAsia Film Festival in Amsterdam. 
De 8e editie van het CinemAsia Film Festival dat van 1 t/m 6 april 2015 plaatsvindt in Amsterdam, staat weer in het teken van CinemAsia FilmLAB. Drie filmmakers krijgen de kans om in de aanloop naar het festival een korte film te maken over de Nederlands-Aziatische identiteit met als thema 'Rituals'. 

De kandidaten krijgen professionele begeleiding en een startbudget. Na productie beleven de films hun wereldpremière tijdens de 8e editie van het CinemAsia Film Festival dat van 1 tot en met 6 april 2015 plaatsvindt in Amsterdam


     Verhalen over Aziatische rituelen


CinemAsia doet een oproep aan jonge filmmakers om een voorstel in te dienen voor een korte film met als thema 'Rituals' – Rituelen sieren culturen, van dagelijkse rituelen tot rituelen bij belangrijke overgangsfasen in het leven, zoals geboorte, huwelijk, religieuze, sociale verbintenissen en overlijden.

Hoe zit dat bij Aziaten in Nederland? Indonesiërs organiseren een selamatan (heilige maaltijd) bij de geboorte en overlijden van een persoon en zelfs na een verhuizing. Chinezen steken vuurwerk af met Chinees Nieuwjaar en laten hun leeuwen dansen. Indiase bruiden laten hun handen en voeten versieren met een Mehendi (henna) tattoo. Zo zijn er veel meer rituelen. Wat betekenen ze en welke invulling geven deze aan de Nederlands-Aziatische identiteit?


     Professionele begeleiding en startbudget


Van alle ingezonden voorstellen zullen er drie worden geselecteerd. Ervaring met film maken is geen vereiste, wel wordt sterk gelet op de motivatie en een goed verhaal dat ingaat op de Nederlands-Aziatische identiteit en het th ema rituelen. Naast professionele begeleiding, worden technische faciliteiten beschikbaar gesteld vanuit het Binger Filminstituut. Ook ontvangen de filmmakers een budget van 500 euro.


     Deadline 7 december


De deadline voor de inschrijvingen is 7 december 2014. Kijk voor meer informatie op www.cinemasia.nl. Voorstellen kunnen gestuurd worden naar filmlab@cinemasia.nl

Voor meer informatie over CinemAsia, zie www.CinemAsia.nl.

Foto: CinemAsia

Gerelateerde artikelen

Aziatische films in opkomst

Aziatische films in opkomst

04-04-2013 | Interview met Bianca Kuijper, coördinator CinemAsia
De 6de editie van CinemAsia duurt van 4 t/m 7 april 2013. Aziatische films krijgen steeds meer belangstelling. Indonesi&...
Meer »