IndonesieNU

De 5 beste plekken in Jakarta voor een selfie

De 5 beste plekken in Jakartavoor een selfie

10-10-2016 | Ervaar Jakarta
Jakarta kent veel leuke plekken waar je selfies kunt maken. Wij zetten de vijf beste plekken in de Indonesische hoofdstad voor je op een rij, beginnend bij het Fatahillah-plein in het oude stadsdeel van Jakarta. 

1. Fatahillah-plein

Het Fatahillah-plein in het oude stadsdeel van Jakarta is een walhalla voor fotografen. Voor selfies ben je hier aan het juiste adres. Maak bijvoorbeeld een selfie met Museum Fatahillah, de kleurrijke fietsen en de levende standbeelden op de achtergrond.

fatahillah kota tua jakarta

Of maak een wefie, een groepsfoto, samen met Indonesische toeristen. Indonesiërs staan graag met blanke toeristen op de foto en maken ook graag een praatje met je in het Engels. 
 

2. Sunda Kelapa

Vanuit het Fatahillah-plein is het een klein stukje fietsen naar Sunda Kelapa, de oude haven van Jakarta. Huur op het Fatahillah-plein een fiets (evt. met gids) en ga richting de haven waar de imposante schoeners al op je liggen te wachten. Je kunt de route ook te voet afleggen. Al doe je daar wel iets langer over.

sunda kelapa jakarta

Een selfie met deze Buginese schoeners op de achtergrond mag natuurlijk niet ontbreken. De houten boten worden nog steeds gebruikt om vracht te vervoeren binnen de Indonesische archipel. 
 

3. Glodok

Iets dichterbij het Fatahillah-plein ligt Glodok, de Chinese wijk.  Struinend door de straten, kom je hier verschillende historische gebouwen tegen, oude tempels en traditionele Chinese architectuur. Maak een foto met op de achtergrond de kleurrijke kraampjes en winkeltjes die van alles en nog wat verkopen. 

glodok jakarta chinese wijk
 

4 Monas

Maak een selfie met op de achtergrond hét icoon van Jakarta, Monas, het Nationaal Monument van Indonesië. Er zijn verschillende plekken op het terrein waar je een mooie selfie kunt maken. Je kunt het natuurlijk ook hogerop zoeken. Op de top van de Monas heb je een schitterend uitzicht over een deel van de Indonesische hoofdstad. In het weekeinde en op vrije dagen kan het er bij de Monas enorm druk zijn met lange rijen wachtenden die vanaf de top willen genieten van het uitzicht. 

monas jakarta

Monas ligt op het Merdeka-plein, een groene zone in hartje Jakarta. Rondom het plein liggen Istana Merdeka (Presidentieel Paleis), het Nationaal Museum en de Immanuel Kerk (Willemskerk, 1839). Vanaf het Fatahillah-Plein kun je een taxi nemen of een goedkoper alternatief: de TransJakarta
 

5. Bundaran HI

Bundaran HI, de rotonde bij Hotel Indonesia (Kempinski) is een populaire plek voor het maken van selfies. Een geschikte plek om selfies te maken, is vanaf de voetgangersoversteekbrug bij het superluxe overdekte winkelcentrum Plaza Indonesia. Maak een foto van jezelf met op de achtergrond de vijver met in het midden Tugu Selamat Datang, het welkomstmonument, en daarachter de wolkenkrabbers van Jakarta. 

bundaran HI rotonde jakarta

Ook 's avonds is dit een favoriete plek onder toeristen om selfies te maken. Onderstaande foto is gemaakt vanaf een voetgangersbrug iets verderop. 

bundaran hi jakarta rotonde

Bundaran HI ligt op de route waar de TransJakarta-bussen rijden. Makkelijk te bereiken vanuit het Fatahillah-plein en Monas. 

excursie jakarta by night          excursie jakarta tempo doeloe

Foto's: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

De mangrovebossen van Jakarta

De mangrovebossen van Jakarta

10-08-2015 | Ervaar Jakarta
Als je aan Jakarta denkt, denk je misschien aan een grote, drukke stad met hoge wolkenkrabbers, moderne winkelcentra, en...
Meer »
De Chinese wijk in Tangerang

De Chinese wijk in Tangerang

23-02-2015 | Ervaar Jakarta
Chinees schrift prijkt op de voorgevels van huizen aan weerszijden van de zijstraat die wij zijn ingeslagen. In een aant...
Meer »
5 topattracties in Jakarta

5 topattracties in Jakarta

18-03-2013 | Ervaar Jakarta
Laat Jakarta niet alleen maar een transitstad zijn voor je verdere reis door Indonesië. De Indonesische hoofdstad h...
Meer »
Ervaar Jakarta

Ervaar Jakarta

01-06-2014 | Rubriek
Op het gebied van cultuur, nachtleven, eten en winkelen heeft Jakarta zeer veel te bieden. In de rubriek 'Jakar...
Meer »
Ervaar Indonesië in 1 dag!

Ervaar Indonesië in 1 dag!

15-01-2014 | Ervaar Jakarta
Indonesië ervaren in 1 dag? Dat kan in de Indonesische hoofdstad Jakarta en wel in Taman Mini Indonesia Indah (TMII...
Meer »
Dit is Oud-Batavia

Dit is Oud-Batavia

27-05-2013 | Ervaar Jakarta
Batavia kennen we allemaal wel: de hoofdstad van het voormalige Nederlands-Indië. Oud-Batavia is echter nog niet zo...
Meer »