IndonesieNU

De rijstterrassen van Tegalalang: groen zover het oog reikt

De rijstterrassen vanTegalalang: groen zover hetoog reikt

01-03-2018 | Ervaar Bali
Een van de hoogtepunten tijdens een vakantie aan het Indonesische eiland Bali, zijn de terrasvormige rijstvelden. Het makkelijkst te bereiken, zijn de rijstterrassen van Tegalalang, niet ver van het kunstenaarsdorp Ubud. 
Groen zover het oog reikt. De terrasvormige rijstvelden van Tegalalang zijn een populaire bezienswaardigheid op Bali en volgens Indonesiënu.nl een must see tijdens een bezoek aan dit prachtige eiland. 
 
tegalalang rijstvelden bali
De terrasvormige rijstvelden van Tegalalang.

De rijstvelden van Tegalalang zijn makkelijk te bereiken vanuit het centrum van Ubud dat zo'n 10 kilometer ten zuiden van de rijstterrassen ligt. Ook zijn de terrasvormige rijstvelden van Tegalalang snel toegankelijk. Je kunt er makkelijk doorheen lopen en van dichtbij meemaken hoe rijst wordt geplant en geoogst. Het is alsof je een levensecht schilderij binnenstapt. 
 
rijstterrassen tegalalang bali
Alsof je een levensecht schilderij binnenstapt.

Na je wandeltocht kun je even bijkomen en van het uitzicht genieten in een van de restaurants langs de kant van de weg. De rijstterrassen in verschillende tinten groen en de wuivende palmbomen zijn een streling voor het oog. 

Wil je al dit moois op beeld vastleggen? Er zijn verschillende plekken waar je prachtige foto's of films kunt maken.

Hou er wel rekening mee dat bezoekers bij de ingang en ook bij bepaalde delen in de rijstvelden om een donatie wordt gevraagd. Vergeet dus niet om contant geld mee te nemen.
 
tegalalang bali
Verschillende tinten groen.

Voor het waterbeheer van de rijstvelden, gebruiken de Balinezen een irrigatiesysteem uit de negende eeuw, dat Subak wordt genoemd. Dit systeem regelt het watergebruik op de rijstvelden. In juni 2012 werd Subak toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Foto's: Villa Sinar Cinta

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »