IndonesieNU

'Demi Ucok', hilarische moeder-dochter komedie

'Demi Ucok', hilarischemoeder-dochter komedie

29-03-2013 | Indonesische film op het CinemAsia Film Festival
Gloria Sinaga, ook wel Glo genoemd, wil niet zoals haar moeder worden: trouwen, geen dromen meer hebben, en een saai leventje leiden. Nee, Glo wil het anders aanpakken. Haar droom najagen. Dat is wat ze wil.
Glo heeft een passie voor films en wil eigen producties maken. Haar eerste film was een succes. Nu, 4 jaar later wil ze een 2de film maken, die nog succesvoller is dan de 1ste. Ze stuit echter op een hele reeks obstakels.

Glo's moeder, de Batakse Mak Gondut, heeft echter andere plannen voor haar dochter. Mak Gondut, die nog maar een jaar te leven heeft, is vastberaden de ideale Batakman -Ucok- te vinden voor Glo. Zij is ervan overtuigd dat door middel van een huwelijk, Glo een gelukkig leven zal kunnen leiden.

Het begin van een komisch conflict tussen moeder en dochter.

Demi Ucok' een hilarische moeder-dochter komedie gebaseerd op het eigen verhaal van  regisseur Sammaria Simanjuntak als beginnende vrouwelijke Indonesische filmer.

Sammaria, geboren op 4 mei 1983 in Bandung, studeerde aan de meest gerenommeerde technische universiteit van Indonesië, ITB, waar zij afstudeerde in architectuur. Na een jaar werkzaam te zijn geweest als architect, kwam zij erachter waar haar ware passie lag: Het maken van films.

In 2009 kwam haar eerste film uit getiteld 'cin(T)a', oftewel 'liefde'. In 2010, regisseerde Sammaria haar eerste filmdocumentaire 'Lima Menit Lagi' die in juni 2011 in de Indonesische bioscopen draaide.

In datzelfde jaar richtte zij haar eigen productiebedrijf op PT Kepompong Gendut, met 'Demi Ucok' als eerste filmproductie. 

'Demi Ucok' draait 7 april 18:00 uur in De Balie in Amsterdam tijdens het CinemAsia Film Festival. Foto: CinemAsia

Gerelateerde artikelen

Aziatische films in opkomst

Aziatische films in opkomst

04-04-2013 | Interview met Bianca Kuijper, coördinator CinemAsia
De 6de editie van CinemAsia duurt van 4 t/m 7 april 2013. Aziatische films krijgen steeds meer belangstelling. Indonesi&...
Meer »