IndonesieNU

Het derde presidentsdebat

Het derde presidentsdebat

23-06-2014 | Verkiezingen 2014
Het derde presidentsdebat zondag 22 juni stond in het teken van internationale politiek en nationale veiligheid. Net als in het voorgaande debat, waren de presidentskandidaten het ook ditmaal op meerdere punten met elkaar eens [Lees ook: Het tweede presidentsdebat]. Alleen op het gebied van nationale veiligheid stonden Prabowo Subianto en Joko Widodo lijnrecht tegenover elkaar.
Prabowo pleit bijvoorbeeld voor het gebruik van Leopard-tanks, die in Duitsland zijn geproduceerd [Lees ook: Eerste tanks uit Duitsland in Indonesië gearriveerd]. Deze tanks zijn volgens de ex-generaal zeer geschikt voor gebruik in een groot deel van Indonesië.

Presidentskandidaat Joko ‘Jokowi’ Widodo daarentegen vindt het gebruik van Leopard-tanks geen goed idee. De tanks zouden te zwaar zijn voor gebruik in Indonesië. Ze veroorzaken schade aan wegen en bruggen die niet gemaakt zijn om tanks met een gewicht van 62 ton te dragen. ‘Voordat we militair materieel uit het buitenland kopen, moeten wij eerst nagaan of deze geschikt zijn voor gebruik in Indonesië’, aldus Jokowi.

Jokowi stimuleert de productie van militair materieel in eigen land, zodat Indonesië minder afhankelijk is van het buitenland. Hij pleit voor het gebruik van Anoa pantserwagens die in Indonesië vervaardigd zijn.


     Leopard-tanks geschikt voor gebruik in Indonesië


Dat Leopard-tanks niet geschikt zijn voor gebruikt in Indonesië, daar is Prabowo het absoluut niet mee eens. De Leopard-tanks zijn aangeschaft na raadpleging van experts, zegt hij. Uit het onderzoek dat zij verricht hebben, is gebleken dat de tanks geschikt zijn voor gebruik in grote delen van de Indonesische republiek, aldus de ex-generaal.

Naast het gebruik van Leopard-tanks, steunt Prabowo ook het gebruik van Anoa pantserwagens. Dus op dat punt is hij het wel met zijn tegenstander eens. 

Foto: screenshot YouTube

Gerelateerde artikelen

Belofte maakt schuld

Belofte maakt schuld

24-07-2014 | Verkiezingen 2014
Als Nederland in 2016 Europees kampioen wordt dan… trakteer ik op een rondje Bir Bintang, maak ik een Indonesisch...
Meer »
Wie is de rijkste van de vier?

Wie is de rijkste van de vier?

02-07-2014 | Financiën bekendgemaakt
De Indonesische presidents- en vicepresidentskandidaten hebben hun financiën openbaar gemaakt. Op de website van de...
Meer »
Prabowo populair op Facebook

Prabowo populair op Facebook

16-05-2014 | Onderzoek socialbakers.com
Met meer dan 4,9 miljoen fans op Facebook, staat de Indonesische presidentskandidaat Prabowo Subianto in de top 10 van p...
Meer »
Verliezen is niet erg

Verliezen is niet erg

21-07-2014 | Verkiezingen 2014
De Indonesische kiescommissie (KPU) is druk bezig met het berekenen van de binnengekomen stemmen. Zoals het er nu naar u...
Meer »
De belangrijke data op een rij

De belangrijke data op een rij

16-03-2014 | Verkiezingen 2014
Zondag 16 maart 2014 zijn in Indonesië de campagnes voor de parlementsverkiezingen officieel van start gegaan. De p...
Meer »
Stemmen kopen? Geen probleem!

Stemmen kopen? Geen probleem!

13-12-2013 | Verkiezingen 2014
Meer dan 40 procent van de Indonesische kiezers vindt het aanvaardbaar dat politici stemmen kopen in de aanloop van de v...
Meer »
Omstreden ex-generaal in Den Haag

Omstreden ex-generaal in Den Haag

31-10-2013 | Prabowo Subianto ontmoet Indonesische gemeenschap
Politicus Prabowo Subianto, 1 van de favorieten bij de Indonesische verkiezingen van 2014, bezocht woensdag (30/10) Nede...
Meer »