IndonesieNU

Britse vrouw veroordeeld tot 14 jaar cel

Britse vrouw veroordeeld tot14 jaar cel

22-01-2014 | Drugssmokkel
Een Britse vrouw die 1,4 kilogram crystal methamphetamine Indonesië binnensmokkelde, is veroordeeld tot 14 jaar cel. Andrea Waldeck (43) krijgt ook een geldboete opgelegd van twee miljard rupiah, omgerekend zo'n 122.000 euro. Dat schrijft de BBC.
De Britse zal tegen dit vonnis in beroep gaan. Volgens haar advocaat, is zijn cliënte slachtoffer geworden van een drugsbende. De bende zou haar hebben gedwongen drugs uit China Indonesië binnen te smokkelen. Andrea Waldeck werd april vorig jaar gearresteerd in een hotel in Oost-Java.


     Opgepakt op Bali Ngurah Rai International Airport


Afgelopen weekend werd op de internationale luchthaven op Bali een Fransman opgepakt met 3 kilogram crystal methamphetamine in zijn koffer. Jacques Giuliy (48) arriveerde op Bali met een vlucht van Malaysian Airlines uit Abu Dhabi via Kuala Lumpur.   

De crystal meth heeft volgens de Balinese politie een straatwaarde van 6,1 miljard rupiah.

The Jakarta Globe schrijft dat Giuliy de tweede Fransman is die dit jaar is opgepakt op Bali wegens drugsbezit. Begin dit jaar arresteerde de Balinese politie in Kuta de 46-jarige Thierry Verchere die op dat moment 112 gram cocaine op zak had.


     Voorwaardelijke invrijheidstelling


Terwijl de Britse vrouw en de twee fransozen een lange gevangenisstraf staat te wachten, mocht de 44-jarige Fransman Michael Blanc, na 14 jaar in de gevangenis te hebben gezeten, afgelopen maandag (20/1) van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling genieten. Blanc die werd veroordeeld tot levenslang, kreeg van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono in 2008 een strafvermindering van 20 jaar.

Blanc werd in december 1999 opgepakt met 3,8 kilogram hash verstopt in zijn duikflessen. De Fransman zal in Indonesië moeten blijven tot 21 juli 2017.

Indonesië kent zeer zware straffen voor drugssmokkel. Het land kent geen gedoogbeleid met betrekking tot drugs. Het bezit van drugs is in Indonesië strafbaar. Op het bezit van drugs staat een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar. Op drugssmokkel staat de doodstraf.

Bron: BBC; The Jakarta Globe
Foto: m.a.r.c

Gerelateerde artikelen

Jakarta onveilig voor vrouwen

Jakarta onveilig voor vrouwen

01-04-2014 | Onderzoek Indonesia Police Watch
Het geweld tegen vrouwen neemt toe in Jakarta. Dat blijkt uit onderzoek van Indonesia Police Watch (IPW), de toezichthou...
Meer »