IndonesieNU

Eruptie Agung: Ngurah Rai Airport voorlopig dicht

Eruptie Agung: Ngurah RaiAirport voorlopig dicht

29-06-2018 | Nieuws
UPDATE: AIRPORT WEER OPEN SINDS 14.30 UUR LOKALE TIJD. De vulkaan Agung op Bali blijft rook en as uitspuwen. Adeeltjes zijn neergekomen in het westen en zuidwesten van het eiland. Ook in het luchtruim boven I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar zijn asdeeltjes geconstateerd die een gevaar kunnen vormen voor het vliegverkeer. 
Asdeeltjes in het luchtruim kunnen een gevaar vormen voor het vliegverkeer. De autoriteiten hebben daarom besloten de luchthaven op Bali op vrijdag 29 juni 2018 van 03.00 tot 19.00 uur lokale tijd te sluiten. Om 12.00 uur wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. 
 
De sluiting van de luchthaven heeft gevolgen voor tientallen internationale en binnenlandse vluchten van en naar het eiland. Reizigers wordt geadviseerd de berichtgeving omtrent de Agung goed in de gaten te houden. 

Medewerkers van de observatiepost bij de vulkaan zeggen dat de Agung nog steeds as uitspuwt. De alarmstatus van de vulkaan staat nog steeds op niveau III, de op een na hoogste alarmstatus voor vulkanen in Indonesië. De gevarenzone is 4 kilometer rond de krater. 

De Agung kwam op woensdag 27 juni omstreeks 22.21 uur lokale tijd tot uitbarsting. De vulkaan spuwde daarbij as 2000 meter de lucht in. 

Laatste update: 29 juni 2018, 09.49 uur
Foto: Badan Nasional Penanggulangan Bencana

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »