IndonesieNU

Garuda Indonesia presenteert een exclusief en thematisch uniform

Garuda Indonesia presenteerteen exclusief en thematischuniform

18-10-2019 | Nieuws
Eerder deze week presenteerde Garuda Indonesia een exclusief thematisch uniform voor haar cabinebemanning: Puspa Nusantara. De nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië heeft ontwerper Didiet Maulana van het exclusieve Indonesische modemerk IKAT Indonesia in de arm genomen om het uniform te ontwerpen.
Het uniform is gemaakt van tenun-textiel. Tenun is een vorm van weven die veelvuldig wordt toegepast door onder andere de lokale bevolking van Bali en Yogyakarta.

Het exclusieve en speciale uniform zal op geselecteerde vluchten in oktober door de cabinebemanning van Garuda Indonesia worden gedragen. De eerste Tenun-vlucht werd op donderdag 17 oktober 2019 voor het eerst uitgevoerd op de route tussen Jakarta en Bali. Andere tenun-vluchten die in oktober worden uitgevoerd zijn op geselecteerde vluchten tussen Makassar - Jakarta, Jakarta - Yogyakarta, Jakarta - Surabaya, en Jakarta – Singapore.


     Bloem van de archipel


Met de lancering van het Puspa Nusantara uniform - Puspa Nusantara betekent Bloem van de Archipel - wil Garuda de charme van de culturele diversiteit van Indonesië introduceren en tegelijkertijd de schoonheid van het geweven doek promoten als één van de unieke culturele schatten van de archipel, aldus Ari Askhara, CEO van Garuda Indonesia, tijdens de presentatie van Puspa Nusantara.  

Askhara zei verder dat met de introductie van het nieuwe uniform Garuda Indonesia reizigers een nieuwe vluchtervaring wil te bieden en tegelijkertijd Indonesische ontwerpers een kans wil geven hun intrede te doen op de wereldmarkt. 

Eerder dit jaar introduceerde de Indonesische luchtvaartmaatschappij ook al een speciale kebaya, ontworpen door de beroemde Indonesische ontwerpster Anne Avantie, en andere innovatieve diensten zoals een akoestisch muziekconcert op een aantal vluchten genaamd #GIAcoustic, het serveren van verscheidene Indonesische 'Signature Dishes', het vieren van Kartini Dag met een bemanning die geheel uit mannen bestond, en een speciale 'tijdreis' genaamd 'Vintage Flight' ter ere van de 70ste verjaardag van Garuda Indonesia.  

Garuda Indonesia vliegt zes keer per week van Schiphol via Medan naar Bali. De vlucht wordt uitgevoerd met een Airbus A330-200 en vanaf 12 december 2019 wordt dit toestel drie per week afgewisseld voor de hypermoderne Airbus A330-900neo.

Gerelateerde artikelen