IndonesieNU

Patatje Joppie in Jakarta

Patatje Joppie in Jakarta

30-04-2014 | Advertorial
Als je al een langere tijd in Indonesië zit, verlang je af en toe ook naar Hollandse/westerse kost. Zo kan een patatje met, huzarensalade en poffertjes er bij ons best wel in. Na een zoektocht, vonden wij restaurant ‘goedkoop’.
Op een doordeweekse dag rijden wij Bendungan Hilir binnen. Dit gebied in het centrum van Jakarta staat bekend om zijn vele eetgelegenheden en ‘goedkoop’ is daar een van.

goodkoop jakarta

Van buiten ziet het restaurant er strak en modern uit. Binnen hangt een gemoedelijke sfeer. Een jonge man zit druk te typen op zijn laptop. Aan een ander tafelje is een groepje mensen met elkaar in gesprek.

jakarta goodkoop

Wij nemen plaats in het niet-rokers gedeelte achterin de winkel. Aan de muur hangen schoteltjes Delfts Blauw. Ook zien we een fiets met batik jasbeschermers. De eigenaar heeft duidelijk aan alle details gedacht. En nee, goedkoop ziet het interieur er niet uit. Wij zijn benieuwd naar de menukaart.

goodkoop jakarta

Ons oog valt meteen op het onderste gedeelte van de menukaart: ‘Dutch Special’.

We bestellen een ‘Patate’ – Goedkoop homemade patato fries with special mayo. Een patatje met, daar hadden wij net zo zin in. ‘Welke saus wilt u erbij?’ vraagt de serveerster. ‘Nou, gewoon, mayonaise.’ ‘We hebben Joppie, Cajun en Pesto. U kunt er ook voor kiezen om alle drie de sauzen te nemen.’ Goed, dus geen mayonaise. Maar wel Joppie. Daar gaan we voor en we nemen Cajun en Pesto er ook maar bij.

Ook bestellen we een huzarensalade en poffertjes.

De ‘Patate 3 mayo’ kost 23.000 rupiah, de huzarensalade 26.000 rupiah en voor de poffertjes zijn we 23.000 rupiah kwijt. Voor Nederlandse begrippen en met de huidige koers: Niet duur.

jakarta goodkoop

Is het te eten? Jazeker! Maar verwacht niet dat de Joppie-saus hier ook hetzelfde smaakt als in Nederland. De ‘Hollandse’ Joppie-saus, daar valt niet aan te tippen (vinden wij althans). Maar deze homemade Joppie is echt zo slecht nog niet en hadden wij dan ook als eerste op.

De patat is niet zoals de patat die je in Nederland bij de snackbar krijgt. Maar de naam zegt het eigenlijk ook al: homemade patato fries. En ze smaken zoals ze moeten smaken: homemade lekker. 

De huzarensalade vonden wij zeer smakelijk. Oké, er zitten geen augurken en zilveruitjes in, maar de smaken waren goed op elkaar afgestemd. Ook de poffertjes mét een bolletje vanille-ijs waren top. Maar van alle poffertjes die wij in Indonesië mochten proeven, waren die op de Puncak Pass toch absoluut de lekkerste!

goodkoop jakarta


Adresgegevens:
Goedkoop – warung kopi belanda
Bendungan Hilir Raya 62
Jakarta
021-573-4430
 

Foto's: IndonesiëNU

Gerelateerde artikelen

Enjoy what? Jakarta?

Enjoy what? Jakarta?

13-11-2013 | Enjoy Jakarta in Amsterdam
Dinsdag 12 november organiseerde de toeristische dienst van Jakarta het evenement 'Enjoy Jakarta' in het luxe en...
Meer »
Kom shoppen in Jakarta!

Kom shoppen in Jakarta!

03-05-2013 | toename winkelruimte in de Indonesische hoofdstad
Goed nieuws voor de shopaholics onder ons. Jakarta heeft er 313.500 vierkante meter aan winkelruimte bij. Dit komt onder...
Meer »