IndonesieNU

Grote schoonmaakactie op stranden Bali

Grote schoonmaakactie opstranden Bali

16-05-2018 | Nieuws
Meer dan 8000 mensen, onder wie studenten, militair personeel, politieagenten en lokale Balinezen, namen afgelopen weekeinde deel aan een grote schoonmaakactie op diverse stranden op het Indonesische eiland Bali. Deelnemers verzamelden bijna 14 ton afval, schrijft The Jakarta Post. 
De schoonmaakactie vond gelijktijdig plaats op Tanjung Benoa Beach in Badung, Masceti Beach in Gianyar, Nyanyi Beach in Tabanan, Penuktukan Beach in Buleleng, Gilimanuk Bay in Jembrana, Segara Kusamba Beach in Klungkung, en op Matahari Terbit Beach, Biawung Beach en Mertasari Beach in de regio Denpasar.

Het evenement is een initiatief van het directoraat-generaal Bestrijding Milieuvervuiling en Milieuschade van het Ministerie van Milieu en Bosbouw in samenwerking met het Regionaal Militair Commando. De schoonmaakactie heeft tot doel mensen bewust te maken van het afvalprobleem in de kustgebieden. 

Uit onderzoek, dat vorig jaar werd uitgevoerd in opdracht van het Directoraat-Generaal Bestrijding Milieuvervuiling en Milieuschade, blijkt dat de wateren bij de Indonesische archipel 1,2 miljoen ton afval bevatten, dat voornamelijk bestaat uit plastic (31,44 procent) en hout (29,75 procent). 

Het onderzoek werd uitgevoerd in 18 regio's en steden op Bali. In de regio Badung bestond het afval voornamelijk uit hout (64,22 procent), 13,9 procent van het afval bestond uit plastic. 

Foto: Indonesiënu.nl

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »