IndonesieNU

Gunung Kawi, een van de oudste tempelcomplexen op Bali

Gunung Kawi, een van de oudstetempelcomplexen op Bali

22-07-2015 | Ervaar Bali
Zoek je oude tempels, groen, en kabbelend water op Bali? Bezoek dan Gunung Kawi in het district Tampaksiring. Hier vind je een van de oudste en grootste tempelcomplexen op het eiland. 
Gunung Kawi, ligt ten noorden van het kunstenaarsdorpje Ubud bij de rivier Pakerisan. Vanaf de ruime parkeerplaats is het ongeveer 5 minuten lopen naar de ingang van deze toeristische bezienswaardigheid. Links en rechts van de straat bieden Balinese vrouwen hun koopwaar aan: batik sarongs, gehaakte hoedjes en nog veel meer. 

gunung kawi

Gunung Kawi is een complex bestaande uit tien candi's (tempels) die uitgehouwen zijn in de rotsen. De candi's, die ontdekt zijn rond 1910, dateren uit de 11e eeuw en zijn vermoedelijk gebouwd door koning Anak Wungsu ter ere van zijn vader, de machtige Balinese heerser Udayana. Ook zijn er tempels opgericht voor de gemalinnen en kinderen van Udayana.

gunung kawi

Om bij de candi's te komen, loop je eerst een stenen trap af van meer dan 300 treden. Het uitzicht is betoverend. Groene, uitgestrekte rijstvelden zover als het oog kan reiken. De tempels liggen op een prachtige locatie, aan weerszijden van de, voor Balinezen heilige rivier Pakerisan, omgeven door weelderig groen.

In Gunung Kawi vind je innerlijke rust. Mensen komen er sinds jaar en dag om te mediteren. 

gunung kawi 

Om aan de andere zijde van de rivier te komen, steek je een stenen brug over. Toen wij er waren, verkocht een Balinese vrouw allerlei verschillende traditionele hapjes voor een klein bedrag. Zeker de moeite waard om te proberen. En, door het kopen van deze kleine snacks kom je in contact met de lokale bevolking. 

gunung kawi

De eerste vijf candi's, die als de belangrijkste tempels van het tempelcomplex worden beschouwd, liggen ten oosten van de rivier. Recht tegenover, aan de overkant van de rivier, zijn de vier andere candi's goed zichtbaar. De tiende tempel ligt ietwat afgelegen.

gunung kawi

De legende gaat dat de mythische reus Kebo Iwo alle oude tempels in een nacht met zijn vingernagels heeft uitgehouwen. 

Gunung Kawi ligt in de toeristische regio Tampaksiring, zo'n 40 kilometer van Denpasar. Adres: Jalan Pejeng, Tampaksiring, Ubud. Bij de ingang van het tempelcomplex kun je eventueel een gids huren die je meer over de geschiedenis van Gunung Kawi kan vertellen. 
 
Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »