IndonesieNU

Dit doet Rutte in Indonesië

Dit doet Rutte in Indonesië

12-11-2013 | 20 t/m 22 november 2013
Minister-president Mark Rutte wil met zijn handelsmissie naar Indonesië de banden met het land versterken. Minister Liliane Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken gaan met hem mee. Hoe ziet het programma er uit?
20 november
Het programma start woensdagochtend 20 november in Jakarta met een bijeenkomst van alle Nederlandse deelnemers aan de handelsmissie. Belangrijk onderdeel van het programma is de ontmoeting die gepland staat met de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono en leden van zijn kabinet.

In gesprekken met de president staat de verdere invulling van de politieke en economische banden tussen Nederland en Indonesië centraal. Na afloop bekrachtigen zij de Joint Declaration on Comprehensive Partnership. Daarin staat dat Nederland en Indonesië uiting geven aan hun wens tot een gelijkwaardig en toekomstgericht partnerschap. 

21 november
De dag begint voor minister-president Rutte en minister Ploumen met een bijeenkomst over de grootschalige kustwerken waarvoor Indonesië met steun van Nederlandse experts plannen ontwikkelt. Het doel van deze kustwerken is de bevolking te beschermen tegen overstromingen en tegelijkertijd de ontwikkeling van het kustgebied te stimuleren.

22 november
Rutte opent deze dag het forum Duurzame Productie en Handel. Minister Ploumen neemt deel aan dit forum en spreekt met vertegenwoordigers van de Indonesische overheid, NGO's en de private sector over het belang van duurzame handel en productie van palmolie en papierpulp.

Verder heeft Rutte die dag een gesprek met vice-president Boediono. Ook legt hij een krans bij het Monument of the Heroes of Indonesia in Kalibata en op het Nederlands ereveld in Menteng Pulo.

De reis wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch en evaluatie met alle deelnemers aan de Nederlandse handelsmissie.

Voor het volledige programma zie: Rijksoverheid.nl

Foto: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Rutte ontmoet SBY

Rutte ontmoet SBY

20-11-2013 | Meer uitgebreide en diepgaande bilaterale betrekkingen
Mark Rutte heeft woensdagmiddag 20 november een ontmoeting gehad met de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono....
Meer »
Dit doet Indonesië voor Rutte

Dit doet Indonesië voor Rutte

20-11-2013 | Selamat datang Mark Rutte
Indonesië wil dat het bezoek van Rutte aan Jakarta perfect verloopt. Aan alle details wordt gedacht. Zelfs palmbome...
Meer »