IndonesieNU

Het levendige strand van Kuta

Het levendige strand van Kuta

23-06-2015 | Ervaar Bali
Het strand van Kuta is misschien niet het meest rustige strand op Bali, maar volgens Indonesiënu zeer zeker de moeite van een bezoek waard. Wanneer je niet van stilte houdt en je je graag onder de toeristen begeeft, dan ben je hier aan het juiste adres.
Je zou het niet denken, maar het strand van het voormalige vissersdorp Kuta in het zuiden van Bali, was ooit een heel rustige plek met maar een handjevol toeristen. In de jaren '30 van de vorige eeuw was er maar 1 toeristisch resort: Kuta Beach Hotel. Dichtbij de plek waar toen Kuta Beach Hotel stond, staat nu Kuta Beach Heritage Hotel. 

Kuta is inmiddels geen rustig vissersdorp meer. In de jaren '70 begon het toerisme in rap tempo te groeien. Surfers en backpackers vonden hun weg naar het brede en langgerekte strand van Kuta. 

kuta 

Sinds Kuta zich op het toerisme heeft gestort, verrijst het ene hotel na het andere. Hetzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden, souvenierwinkels en surfscholen. Dit alles om toeristen te plezieren.

Het eten in Kuta is best duur vergeleken met andere toeristische steden zoals Yogyakarta en Bandung. Een prijzige menukaart betekent niet dat het eten automatisch ook heerlijk smaakt. Indonesiënu heeft op andere plekken in Indonesië wel lekkerder gegeten. 

In Poppies Lane I en II - twee bekende straten in Kuta - vind je goedkopere overnachtingsmogelijkheden en restaurants. Dus ook met een klein budget kun je heel goed vakantie vieren in Kuta. 

kuta

Op het strand is het overdag een drukte van jewelste, met name in het weekend en in de vakantieperiode. Toeristen uit binnen- en buitenland wandelen op het strand, nemen een verfrissende duik in het zeewater of zitten in het zand en genieten van alles wat er om hen heen gebeurt. 

kuta

Het is een en al levendigheid op het strand van Kuta. Je krijgt als toerist van alles en nog wat aangeboden door de vele verkopers die er handel drijven: van armbandjes tot hoeden, van snacks tot een massage. 

De opdringerige verkopers worden door veel toeristen als vervelend ervaren. Als je niets wilt kopen, zeg dan 'Tidak, terima kasih'. Onthoud die zin, want je zult hem op het strand van Kuta heel vaak gebruiken.

kuta

Ondanks de drukte, is het strand van Kuta volgens Indonesiënu toch een must see attractie, al is het maar voor een dag. Het strand staat niet voor niets in de door TripAdvisor samengestelde top 10 van beste stranden in Indonesië.

Laat alle indrukken op je inwerken en geniet er maar van. Het strand van Kuta staat bekend om zijn weergaloze zonsondergang die je zeker niet mag missen wanneer je in Kuta bent. 

kuta
 
Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »