IndonesieNU

Indonesiƫ telt hoogste aantal pedofiliezaken in Aziƫ

Indonesiƫ telt hoogste aantalpedofiliezaken in Aziƫ

05-05-2014 | Onderzoek FBI
Indonesische nieuwssites maken er dagelijks melding van; kinderen die het slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Van Jakarta tot in de kleinste uithoeken van Indonesië.
De laatste grote pedofiliezaak die Indonesië in zijn greep houdt, is die van Ahmad Sobadri, alias Emon. Deze 24-jarige man heeft tenminste 73 jongetjes misbruikt in Sukabumi, West-Java.

Een maand geleden kwam de Jakarta International School (JIS) volop in de mediabelangstelling vanwege de verkrachting van een 5-jarig Nederlands jongetje door schoonmakers in de toiletten van de school.

Niet veel later maakte het Amerikaanse onderzoeksbureau FBI bekend dat op dezelfde school 10 jaar lang een pedofiel heeft gewerk, die zich in maart dit jaar van het leven heeft beroofd. De FBI doet momenteel onderzoek naar deze zaak. Het onderzoeksbureau denkt namelijk dat de man daar ook slachtoffers heeft gemaakt. 


     Onderzoeksresultaten FBI


De Indonesische nieuwssite Tempo schrijft dat het hoge aantal slachtoffers van verschillende zedenmisdrijven in Indonesië de aandacht heeft getrokken van de FBI.

‘Volgens de FBI telt Indonesië het hoogste aantal pedofiliezaken in Azië’, aldus Suhardi Alius van de Indonesische politie. De politieofficier dacht in eerste instantie dat Thailand het hoogste aantal pedofiliezaken kent. ‘Ik geloofde de FBI pas na het zien van hun onderzoeksresultaten’, aldus Suhardi tegenover Tempo.

Foto: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Jakarta onveilig voor vrouwen

Jakarta onveilig voor vrouwen

01-04-2014 | Onderzoek Indonesia Police Watch
Het geweld tegen vrouwen neemt toe in Jakarta. Dat blijkt uit onderzoek van Indonesia Police Watch (IPW), de toezichthou...
Meer »