IndonesieNU

Indonesië gastland Asian Games 2018

Indonesië gastland AsianGames 2018

28-07-2014 | Nieuws
De Olympische Raad van Azië (OCA) heeft Indonesië aangewezen als gastland voor de Asian Games van 2018. Het sportevenement zal zich grotendeels afspelen in de Indonesische hoofdstad Jakarta. De tweede stad waarvoor gekozen is, is Palembang in de provincie Zuid-Sumatra.
Het Indonesische persbureau Antara zegt dat er voor Jakarta gekozen is, omdat de miljoenenstad over een goede infrastructuur beschikt. Ook op het gebied van accommodatie, transportatie en sportfaciliteiten springt de Indonesische hoofdstad boven de andere kandidaat-gastlanden uit.

Met de organisatie van de Asian Games - het tweede grootste sportevenement ter wereld na de Olympische spelen - is een bedrag gemoeid van honderden miljoenen dollars. Eerder zouden de Spelen in 2019 worden georganiseerd. Maar omdat de Asian Games dan zouden samenvallen met de Indonesische presidentsverkiezingen, heeft de OCA besloten het evenement een jaar eerder te laten plaatsvinden.


     Indonesië voor de tweede keer gastland


Eerder dit jaar maakte Vietnam bekend dat het zich terugtrekt als gastland van de Asian Games 2019 vanwege economische redenen [Lees ook: Indonesië favoriete kandidaat-gastland Asian Games].

Het is de tweede keer dat Indonesie mag optreden als gastland van de spelen. In 1962 was Indonesië ook al gastland van de Asian Games die toen ook plaatsvonden in Jakarta. 

Foto: le dieu

Gerelateerde artikelen

Wel of niet naar Jakarta?

Wel of niet naar Jakarta?

23-01-2014 | Erik Meijs wil op trainingsstage in Jakarta
Eind mei 2014 hoopt badmintonner Erik Meijs af te reizen naar de Indonesische hoofdstad Jakarta. Daar wil hij een traini...
Meer »
Doden bij bokswedstrijd Papua

Doden bij bokswedstrijd Papua

15-07-2013 | Rellen na de wedstrijd
In de Indonesische provincie Papua zijn 18 doden gevallen bij een bokswedstrijd  Ze kwamen op doordat ze vertrapt w...
Meer »
Rood-Wit oog in oog met Oranje

Rood-Wit oog in oog met Oranje

22-04-2013 | 7 juni 2013, oefeninterland Nederland-Indonesië
In de aanloop naar het WK voetbal in 2014, speelt Oranje op 7 juni 2013 een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Indon...
Meer »
'Vandaag gaan we zeker winnen'

'Vandaag gaan we zeker winnen'

13-04-2013 | Film bekritiseert Indonesisch voetbal
Rellende voetbalsupporters, 2 voetbalbonden, dreigende sancties van de FIFA. Het Indonesische voetbal is een chaos. Met ...
Meer »