IndonesieNU

Indonesië geeft geen prioriteit aan luchthaven in zee voor noordkust Bali

Indonesië geeft geenprioriteit aan luchthaven inzee voor noordkust Bali

06-03-2018 | Nieuws
De bouw van een offshore airport voor de noordkust van Bali is voorlopig van de baan. De Indonesische regering geeft geen prioriteit aan een luchthaven in zee. 
De bouw van de nieuwe luchthavenvoor de noordkust van Bali is niet noodzakelijk, zegt de Indonesische minister van Transport Budi Karya Sumadi.  Wel steunt de centrale overheid de aanleg van een tweede startbaan op I Gusti Ngurah Rai International Airport dat in het zuidelijke deel van Bali ligt.

De bouw van een tweede luchthaven op het eiland was een voorstel van de lokale overheid van Bali. Deze nieuwe luchthaven zou ter promotie dienen van het toerisme in het noordelijke deel van Bali. Het toerisme van Bali is volgens de lokale overheid nu nog te veel geconcentreerd in het zuidelijke deel van het eiland waar de huidige luchthaven I Gusti Ngurah Rai International Airport ligt.  

Eerder zei minister Sumadi dat zijn departement het voorstel van de lokale overheid van Bali in overweging zou nemen en dat er onderzoek zou worden verricht naar de sociale en culturele effecten van de bouw van de nieuwe luchthaven, en de gevolgen voor het milieu. 

Volgens I Made Mangku, CEO van PT BIBU, het bedrijf dat de bouw van de nieuwe luchthaven zou moeten uitvoeren, geeft zijn bedrijf de voorkeur aan een offshore luchthaven omdat voor de bouw van een nieuwe luchthaven aan land 33 hindoetempels, 121 historische locaties, wegen, woonwijken en rijstvelden moeten wijken. Iets waar de gouverneur van Bali, Mangku Pastika, fel op tegen is.

Foto: Indonesiënu.nl 

Gerelateerde artikelen

Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »