IndonesieNU

Indonesiƫ viert 68e onafhankelijkheidsdag

Indonesiƫ viert 68eonafhankelijkheidsdag

17-08-2013 | Vlagceremonie in Wassenaar
Vandaag viert de Indonesische Republiek de 68e verjaardag van de onafhankelijkheid. Ook de Indonesische gemeenschap in Nederland laat deze voor Indonesië memorabele dag niet aan zich voorbij gaan. De vlagceremonie bij de ambtswoning van de Indonesische ambassadeur Retno L.P. Marsudi in Wassenaar werd bijgewoond door zo'n 300 mensen.
Niet lang na de opening van de ceremonie dragen leerlingen van de Indonesische School in Nederland de opgevouwen rood-witte vlag van Indonesië naar de vlaggenstok midden op het grasveld. 

Onafhankelijkheidsdag Indonesiƫ, 68e viering Wassenaar, studenten

Onder toeziend oog van de Indonesische ambassadeur beginnen de leerlingen met het hijsen van de Indonesische vlag - Sang Saka Merah Putih.

Onafhankelijkheidsdag Indonesiƫ, 68e viering in Wassenaar, rood-witte vlag

De onafhankelijkheidsverklaring is een vast onderdeel van de ceremonie en begint net als de nationale viering in Indonesië om 10.00 uur. 68 jaar geleden om exact 10.00 's morgens las de 1e president van Indonesië, Soekarno, de proclamatie van de onafhankelijkheid voor.

Na het voorlezen van de onafhankelijkheidsverklaring en de preambule van de Indonesische grondwet loopt de ceremonie ten einde. 

Onafhankelijkheidsviering Indonesiƫ, 68e viering in Wassenaar, Indonesische ambassadrice Retno L.P. Marsudi
De Indonesische ambassadeur Retno L.P. Marsudi

Onder de aanwezigen is een handvol veteranen. En ook de voormalige ambassadeur van Nederland in Jakarta, Nikolaos van Dam, behoort tot de gasten. 

Indonesische onafhankelijkheidsdag, 68e viering in Wassenaar, Indonesische ambassadrice Retno Marsudi
De Indonesische ambassadeur met rechts van haar Nikolaos van Dam.

Na afloop van de ceremonie zingen de jongste leerlingen van de Indonesische School in Nederland met vlaggetjes in hun hand een aantal onafhankelijkheidsliederen. 

Onafhankelijkheidsviering Indonesiƫ, 68e viering Wassenaar, kinderen

Gerelateerde artikelen