IndonesieNU

Indonesiƫr op lijst beste burgemeesters ter wereld

Indonesiƫr op lijst besteburgemeesters ter wereld

08-01-2013 | Jokowi eerlijkste politicus in Indonesiƫ
De World Mayor Foundation heeft een lijst opgesteld van de 10 beste burgemeesters ter wereld in 2012. De Indonesische Joko Widodo neemt de derde plaats in op de lijst. En welk plekje heeft Nederland weten te bemachtigen?
Joko 'Jokowi' Widodo, gouverneur van Jakarta, neemt de derde plaats in op de lijst van beste burgemeesters ter wereld in 2012. De World Mayor Foundation roemt de inspanningen van de voormalige burgemeester van Surakarta om van de, door criminaliteit geplaagde kratonstad, een centrum van kunst en cultuur te maken.


     Eerlijkste politicus in Indonesië


De World Mayor Foundation beschouwt Jokowi als de eerlijkste politicus in Indonesië vanwege zijn campagne tegen corruptie.

Op nummer 1 en 2 staan respectievelijk Iñaki Azkuna, burgemeester van Bilbao, Spanye en Lisa Scaffidi, burgemeester van Perth, Australië.

Nederland komt niet voor in de top 10 van beste burgemeesters ter wereld 2012. De laatste keer dat een Nederlandse burgemeester in de top 10 voorkwam, was in 2006. Job Cohen, destijds burgemeester van Amsterdam, eindigde toen als tweede in de lijst. 

Gerelateerde artikelen