IndonesieNU

Interessante hotspots in Sanur - Deel 2

Interessante hotspots in Sanur- Deel 2

25-02-2017 | Ervaar Bali
Sanur betekent 'een speciale plek om te bezoeken'. Wat maakt Sanur nu eigenlijk zo speciaal? Dat laten we zien via verschillende hotspots die langs of vlakbij het strand liggen. Volg daarvoor het 6-kilometer lange wandelpad en begin in het noorden, bij Pantai Satu (het eerste strand). Eindig bij Pantai Mertasari, het meest zuidelijke strand. In deel 2 van 'Interessante hotspots in Sanur', zetten we de volgende vijf hotspots voor je op een rij. - Met dank aan Ita Amahorseija 

1. Wandelen op de bodem van de zee

Surfen, snorkelen, duiken. Sanur is een paradijs voor watersporters [Lees ook: Bijzondere weetjes over Sanur]. Een relatief nieuwe activiteit is het maken van een wandeling op de bodem van de zee. Op ongeveer 4,5 meter diepte aanschouw je de wondere wereld onder water terwijl de vissen om je heen zwemmen.

Het kantoor waar je de onderwaterwandeling kunt boeken ligt in Sanur. Een boot brengt je een stukje de zee op, waar het avontuur gaat beginnen. Met een speciale onderwaterhelm maak je deze unieke wandeling samen met andere toeristen en natuurlijk onder begeleiding van echte onderwatergidsen. 
 

2. Vliegeren

In het 'zomerseizoen', wanneer er bijna elke dag een sterke wind waait, is de lucht boven het strand van Mertasari versierd met enorme vliegers. 

 
Elk jaar vinden er in Sanur vliegerfestivals plaats. Deze trekken veel bekijks. De vliegerfestivals vinden plaats in juli en augustus op nader te bepalen data en afhankelijk van de weersomstandigheden. Er zitten vliegers bij met een lengte van maar liefst 20 meter. Elk jaar probeert men het record te verbeteren. De vliegers die worden opgelaten zijn ware kunstwerken, gemaakt door de lokale bewoners van het eiland.Een populaire plek waar de vliegers worden opgelaten is het strand van Padang Galak. De kleurrijke vliegers zorgen voor een prachtig schouwspel. 
 

3. Artefact bij Pura Blanjong

Bij Pura Blanjong, gelegen aan de Jalan Danau Poso (straat), vind je een artefact met daarop de oudste inscriptie ooit gevonden op Bali. De tekst is geschreven in het oud Balinees en in het Sanskriet. 

 
De steen wordt bewaard achter glas. Als je er op een maandag bent, kun je de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van de tempel vragen om de kast voor je te openen zodat je de inscriptie beter kunt bekijken. 
 

4. Manshed Sanur

Manshed Sanur (Jalan Tirtanadi II no. 9) ligt even buiten het centrum van Sanur, maar is voor motorrijders en 'retrofans' een zeer speciale plek om te bezoeken. Keek je vroeger wel eens naar 'Fonzie' uit de Amerikaanse tv-serie 'Happy Days'? Zodra je het pand binnenloopt, waan je je in de Happy Days-studio. 

Foto: Man Shed

Bezoekers die er zijn geweest, vinden het een trendy en gezellige eet- en drinkgelegenheid. Net even iets anders dan andere cafés. 


5. Kunstenaars

De dag voor Nyepi (de dag van de stilte), een jaarlijkse feestdag op Bali, wordt Ogoh-Ogoh gevierd. Ogoh-ogoh zijn grote poppen die bedoeld zijn om boze geesten te verdrijven. De poppen worden gedragen in een optocht.Elk stadsdeel maakt zijn eigen pop. In een wedstrijd besluit de jury wie de mooiste pop heeft gemaakt. Tijdens een strandwandeling in Sanur kom je, voorafgaand aan Ogoh-Ogoh dorpsbewoners tegen die de poppen maken.Wat uniek is aan Sanur beach is dat vele kunstenaars aan het strand werken. Ze doen aan hout bewerken, schilderen en nog veel meer. Er zijn veel stalletjes waar art work wordt verkocht.

Lees ook: Interessante hotspots in Sanur - Deel 1

Foto's: Ita Amahorseija

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »