IndonesieNU

Maak nieuwe vrienden op de Tong Tong Fair

Maak nieuwe vrienden op deTong Tong Fair

30-05-2014 | Tong Tong Fair 2014
Als de heimwee naar Indonesië toeslaat, raadt Indonesiënu je aan de Tong Tong Fair (TTF) te bezoeken [Lees ook: Heimwee op de Tong Tong Fair]. De TTF is de ideale plek om met andere mensen te praten over het land waarnaar je zo verlangt. Niet zelden komen op het Malieveld in Den Haag nieuwe vriendschappen tot stand [Lees ook: Tong Tong Fair, dé ideale ontmoetingsplek]. Hieronder plaatsen wij vijf locaties op de TTF waar je de meeste kans maakt om nieuwe vrienden te maken en gezellig over Indonesië te babbelen.

     In de rij voor de ingang


Al in de rij voor de ingang, ervaar je die gezellige, warme sfeer die de TTF te bieden heeft. Sommige mensen hebben van te voren al een lijst gemaakt, wat ze graag op de TTF willen zien. In het weekend en op vrije dagen kan de wachtrij vrij lang zijn. Een gezellig gesprek met andere bezoekers, maakt het wachten een heel stuk korter.


     Eetwijk


Uit onze eigen ervaring kunnen wij melden dat mensen die aan een tafeltje zitten in de Eetwijk altijd wel in zijn voor een praatje. Wat is er nu heerlijker dan onder het genot van bijvoorbeeld sate kambing of gado-gado met je buurman/buurvrouw te praten over je komende vakantie naar Indonesië, het eten waarnaar je verlangt en de plekken die je graag zou willen bezoeken of al hebt bezocht.


     Workshop


Doe mee aan een van de vele workshops op de TTF. Je leert er niet alleen veel van, je ontmoet er ook andere Indonesië-liefhebbers. Doe bijvoorbeeld mee aan een workshop Indische massage. Wat is er nu leuker dan gesprekken te voeren over Indonesië en tegelijkertijd heerlijk gemasseerd te worden.


     Indorock Café


Misschien wel de gezelligste plek op de Tong Tong Fair is het Indorock Café. De Indorock muziek schalt uit de luidsprekers. Mensen dansen en hebben hier enorm veel plezier. Een ideale plek om nieuwe vriendschappen te sluiten, en misschien vind je hier wel de ware liefde, als je die nog niet hebt gevonden.


     Indonesië-Paviljoen


Als je naar Indonesië verlangt, dan biedt het Indonesië-Paviljoen de eerste hulp bij heimwee. Adem hier de sfeer én de geur in van Indonesië. Beheers je de Indonesische taal, maak dan een praatje met de verkopers uit Indonesië die elk jaar in groten getale op de TTF aanwezig zijn.

Indonesiërs staan erom bekend zeer gastvriendelijk te zijn. Sta er niet vreemd van te kijken als zij je vragen om bij je volgende trip naar Indonesië bij hun langs te gaan.

Foto: Tong Tong Fair

Gerelateerde artikelen

Pesta Rakyat 2014

Pesta Rakyat 2014

01-09-2014 | Nieuws
Ter gelegenheid van de viering van de 69e onafhankelijkheidsdag van de Republiek van Indonesië, geeft de Indonesisc...
Meer »
Indonesische dagen bij Albert Heijn

Indonesische dagen bij Albert Heijn

09-03-2014 | AH in het teken van de Aziatische keuken
De komende dagen staat supermarktketen Albert Heijn in het teken van de Aziatische keuken. Indonesisch eten is daar natu...
Meer »
Winactie Angklung Eindhoven 2014

Winactie Angklung Eindhoven 2014

29-05-2014 | Angklung Eindhoven Goes to Cinema
Liefhebbers van angklung-muziek opgelet! Voor het derde opeenvolgende jaar geeft angklung ensemble 'Angklung Eind...
Meer »
Enjoy what? Jakarta?

Enjoy what? Jakarta?

13-11-2013 | Enjoy Jakarta in Amsterdam
Dinsdag 12 november organiseerde de toeristische dienst van Jakarta het evenement 'Enjoy Jakarta' in het luxe en...
Meer »
INYS brengt jongeren bij elkaar

INYS brengt jongeren bij elkaar

17-10-2013 | Indonesia Nederland Youth Society
Zaterdag 19 oktober vindt de officiële inauguratie van de Indonesia Nederland Youth Society (INYS) plaats. Wat is d...
Meer »
Forten in Indonesië

Forten in Indonesië

08-10-2013 | Tentoonstelling Tropenmuseum
Het Tropenmuseum presenteert een tentoonstelling over bijzondere historische monumenten/bouwwerken in Indonesië: ho...
Meer »