IndonesieNU

Dit doet Indonesiƫ voor Rutte

Dit doet Indonesiƫ voor Rutte

20-11-2013 | Selamat datang Mark Rutte
Indonesië wil dat het bezoek van Rutte aan Jakarta perfect verloopt. Aan alle details wordt gedacht. Zelfs palmbomen moeten voor de Nederlandse premier wijken.
De Gouverneur van Jakarta, Joko 'Jokowi' Widodo, wil van de Indonesische hoofdstad een mooie en kleurrijke stad maken. Dat doet hij o.a door renovatie en herinrichting van parken en groenzones.

Ook het park bij Monas, het nationaal monument in het centrum van Jakarta wordt krijgt een metamorfose. Daar werden onlangs 5 palmbomen geplant.


     SBY en Rutte


Twee dagen geleden kreeg de dienst stadsbeheer echter het verzoek de bomen te verwijderen. De bomen zouden namelijk het zicht op een reclamebord belemmeren met daarop de afbeelding van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono, Mark Rutte en een welkomsttekst voor de Nederlandse premier.

De dienst stadsbeheer heeft de 3 meter hoge bomen inmiddels verwijderd. De Indonesische nieuwssite Tempo meldt dat op de plek waar de bomen stonden, nu diepe kuilen zichtbaar zijn.

Het 4 vierkante meter grote reclamebord is nu in ieder geval duidelijk te zien.Dit doet Indonesië nu allemaal voor onze Nederlandse premier.

Foto: Indonesiënu 

Gerelateerde artikelen

Rutte ontmoet SBY

Rutte ontmoet SBY

20-11-2013 | Meer uitgebreide en diepgaande bilaterale betrekkingen
Mark Rutte heeft woensdagmiddag 20 november een ontmoeting gehad met de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono....
Meer »
Dit doet Rutte in Indonesiƫ

Dit doet Rutte in Indonesiƫ

12-11-2013 | 20 t/m 22 november 2013
Minister-president Mark Rutte wil met zijn handelsmissie naar Indonesië de banden met het land versterken. Minister...
Meer »