IndonesieNU

Met Korean Air naar Bali

Met Korean Air naar Bali

16-03-2013 | Naar Indonesië

De speurtocht naar een goedkope vlucht naar Bali is en blijft een spannende belevenis. Online reisbureaus stunten met prijzen. Soms weet je niet meer waar je het moet zoeken en kiest dan maar voor een bekende vliegmaatschappij zoals KLM of Singapore Airlines. Indonesiënu gooit het over een andere boeg en kiest voor Korean Air.

Eerst twijfelen we nog. We hebben immers nog nooit met de Zuid-Koreaanse maatschappij gevlogen en ook onze vriendenkring is er niet bekend mee. 'Nooit mee gevlogen,' 'Vliegt die dan ook naar Bali?' en 'Hij brengt jullie toch wel naar het goede deel van Korea?', zo zijn de reacties om ons heen.


De verschillende positieve recensies op het internet doen ons ertoe besluiten de gok toch maar te wagen. Niet geschoten, is altijd mis. Na het invullen van wat persoonlijke gegevens en een paar klikken met de muis, is onze reis geboekt. Oké, het staat vast. We gaan naar het land van de Gangnam Style.

Nu maar hopen dat de vlucht niet al te hobbelig verloopt.

 

Bij Korean Air mag je per passagier 1 stuk bagage van maximaal 23 kilo meenemen (economy class) en 1 stuk handbagage van maximaal 12 kilo.

Raadpleeg voor meer gedetailleerde informatie over de meest recente bagageregels, de website van Korean Air.


     De eerste keer


'U bent bekend met Incheon Airport?', vraagt de man aan de balie. Wij antwoorden hem dat we er nog nooit zijn geweest en dat dit de eerste keer is met Korean Air.

De man geeft ons vervolgens twee vouchers per persoon. Een voucher ter waarde van 10.000 won (iets meer dan 7 euro) te gebruiken om iets te nuttigen in een van de restaurants in Incheon. En een voucher ter waarde van 20.000 won (iets meer dan 14 euro) om duty free te shoppen.

Misschien als troost voor het lange wachten op de luchthaven? De transittijd op de heenweg bedraagt 4 uur en op de terugweg 5 uur. 
 

     Boarding-tijd!


18.30, boarding-tijd. Een voor een stappen de passagiers, het merendeel Koreanen en een handjevol Nederlanders, het vliegtuig in, een Airbus A330-300. De stewards en stewardessen gekleed in een blauw-beige uniform, verwelkomen ons vriendelijk.

Het eerste wat ons opvalt is de redelijk royale beenruimte in het toestel (86,4 cm). De stoelbreedte is 45,7 cm. De Westerse passagiers in het toestel zijn zichtbaar tevreden over de beenruimte. Op een normale manier je benen strekken, is hier dus geen probleem. Als het om beenruimte gaat, ben je bij Korean Air aan het juiste adres. 

Korean Air to Jakarta

De stoelconfiguratie in de A330-300 is 2-4-2.

Iedere stoel heeft een eigen inflight entertainment systeem, met audio en video on demand. En onder iedere stoel stroomvoorziening, zodat je je elektronische apparatuur, zoals laptop, fototoestel etc. kunt opladen.

Onze laptop draait overuren, dus wij van Indonesiënu zijn heel erg blij met deze voorziening.


Korean Air stroomvoorziening, Bali

 

Het vliegtuig stijgt op. Nadat de lampjes 'fasten seatbelt' uitgaan, begint de crew met het uitdelen van de snacks – zakjes pinda's - en drankjes. Ook krijgen we een verzorgingskit aangeboden, bestaande uit een tandenborstel, tandpasta en pantoffels.

korean air to indonesia

Tijd om het inflight entertainment systeem uit te proberen. We kunnen kiezen uit een ruim aanbod van Hollywood films, Aziatische films en muziek.

Ook de kinderen komen aan hun trekken. Spelletjes en kinderfilms om je de gehele vlucht mee te vermaken.


Korean Air inflight systeem, Bali

 

Tijd voor het diner. Omdat we met een Zuid-Koreaanse maatschappij vliegen, besluiten we de Koreaanse maaltijd te nemen, namelijk de Bibimbap.


     Roer het geheel goed door elkaar. En smullen maar!


We krijgen een grote kom met vlees (een soort gehakt) en groenten voorgeschoteld, een apart bakje rijst, een zakje chilisaus en sesamolie. Roer het geheel goed door elkaar. En smullen maar!

Wij vonden het heel smakelijk .

Korean Air bibimbap, Bali

Na een vliegreis van ongeveer 10 uur en 20 minuten en een uiterst zachte landing, bereiken we om 12:45 lokale tijd, onze transitbestemming, Incheon International Airport, om 4 uur later weer richting Bali te vertrekken. 

Pluspunten

Minpunten

  • Beenruimte
  • Maaltijden
  • Verzorgingskit
  • Stroomvoorziening
  • Iedere stoel een inflight entertainment systeem
  • Zeer vriendelijke en behulpzame crew
  • Het Engels is niet altijd even verstaanbaar
  • Voor de bierliefhebbers: Bier is snel op
     
 


Alle foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Met de boot naar Indonesië

Met de boot naar Indonesië

16-03-2013 | Nieuws
Cruisemaatschappij Holland America Line organiseerde eerder dit jaar voor het eerst in de geschiedenis een cruise naar d...
Meer »
Met de A380 naar Indonesië

Met de A380 naar Indonesië

02-07-2013 | Naar Indonesië
Vanuit Nederland naar Indonesië met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld? Dat kan. Al zal je keuze beperkt z...
Meer »