IndonesieNU

Moslimsdemonstranten tegengehouden bij haven Oost-Java

Moslimsdemonstrantentegengehouden bij havenOost-Java

14-09-2013 | Protest tegen Miss World 2013
Vrouwelijke politieagenten hebben honderden FPI-aanhangers tegengehouden bij de haven van Banyuwangi, Oost-Java. De leden van de radicale moslimgroep wilden op Bali gaan demonstreren tegen de Miss World-verkiezing. Na eerdere protesten van boze moslims, is de Miss World-finale in Indonesië verplaatst van Java naar het overwegend hindoeïstische Bali.
De vrouwelijke politieagenten werden bijgestaan door 1000 leden van de Indonesische mobiele brigade. Samen blokkeerden de ingang van de haven van Banyuwangi. De demonstranten waren nl. van plan om met de veerboot vanuit Banyuwangi naar Bali te varen om daar te protesteren tegen de Miss World 2013.

Aanvankelijk zouden 1000 FPI-aanhangers deelnemen aan de demonstratie, maar nog geen 200 mensen kwamen opdagen.

De demonstranten zouden hebben geprobeerd het politiecordon te doorbreken. Na een aantal vergeefse pogingen hebben zij van hun plannen afgezien en zijn ze in 2 bussen en 17 auto's huiswaarts gekeerd. De demonstranten komen uit Surabaya, Jember, Pasuruan, Lumajang, Madura en Banyuwangi.

De finale van de Miss World-verkiezing is op 28 september. Vania Larissa vertegenwoordigt Indonesië, terwijl Jacqueline Steenbeek voor Nederland mag uitkomen. 

Bron: The Jakarta Globe 
Foto: screenshot YouTube

Gerelateerde artikelen

Nigeriaanse wint World Muslimah 2013

Nigeriaanse wint World Muslimah 2013

19-09-2013 | Obabiyi Aisha Ajibola winnares World Muslimah 2013
Obabiyi Aisha Ajibola is verkozen tot 'Miss' World Muslimah 2013. Toen haar naam werd genoemd als winnares van d...
Meer »