IndonesieNU

Waarschuwing voor aanslag op Miss World

Waarschuwing voor aanslag opMiss World

19-09-2013 | Moslimprotesten tegen Miss World 2013 op Bali
Ambassades van de VS, Groot-Brittanië en Australië in Indonesië waarschuwen hun onderdanen voor een mogelijke aanslag tijdens de Miss World-verkiezing op Bali. Deze waarschuwing komt na een reeks moslimprotesten tegen dit internationale evenement, schrijft The Jakarta Globe
De Amerikaanse ambassade in Jakarta zou informatie hebben ontvangen dat extremistische groepen van plan zijn de schoonheidswedstrijd, die van 8-28 september plaatsvindt op Bali, met geweld te verstoren.

De Britse ambassade zegt dat 'lokale moslimilities hebben gedreigd met grootschalige demonstraties' en dat 'extremistische groepen van plan zouden zijn om een aanslag te plegen tijdens het evenement'.

Bali is al eerder het toneel geweest van terroristische aanslagen. Bij een aanslag in 2002 kwamen 202 mensen om het leven, met name buitenlanders. 

De afgelopen weken gingen duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de Miss World-verkiezing in Indonesië. Het tonen van de naakte huid zou in strijd zijn met de islamitische leer.

Bron: AFP via The Jakarta Globe
Foto: Miss World

Gerelateerde artikelen

Nigeriaanse wint World Muslimah 2013

Nigeriaanse wint World Muslimah 2013

19-09-2013 | Obabiyi Aisha Ajibola winnares World Muslimah 2013
Obabiyi Aisha Ajibola is verkozen tot 'Miss' World Muslimah 2013. Toen haar naam werd genoemd als winnares van d...
Meer »