IndonesieNU

Miss World gaat door, maar alleen op Bali

Miss World gaat door, maaralleen op Bali

07-09-2013 | Miss World-verkiezing 8-28 september
De Miss World-verkiezing 2013 in Indonesië zal in haar geheel plaatsvinden op Bali. Dat heeft de Indonesische regering vandaag besloten, meldt Kompas.
Alle activiteiten – vanaf de opening tot en met de finale - zullen op het godeneiland plaatsvinden, zegt coördinerend Minister van Welvaart Agung Laksono tijdens een persconferentie in Jakarta.

Het is de deelneemsters van de Miss World-verkiezing echter wel toegestaan toeristische attracties in andere delen van Indonesië te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Borobodur op Midden-Java.

'Ik zie geen probleem als zij, als gewone toeristen, de Borobodur willen bezoeken. Maar, de Miss World verkiezing blijft op Bali', aldus Agung Laksono.

Eerder is besloten de finale van het evenement in Sentul, Bogor (West-Java) te laten plaatsvinden. Dit heeft echter tot veel protest geleid, met name van de bevolking in West-Java. Vice-Gouverneur van West-Java, Deddy Mizwar, heeft er zelfs op aangedrongen het evenement niet in zijn gebied te laten plaatsvinden, schrijft Kompas

Gerelateerde artikelen