IndonesieNU

Miss World in Indonesiƫ: geldverslindend project

Miss World in Indonesiƫ:geldverslindend project

24-08-2013 | Verzet van MUI en Hizbut Tahrir
Sinds bekend werd dat de Miss World verkiezing dit jaar in Indonesië wordt gehouden, heeft de Indonesische Raad van Moslimgeleerden (MUI) zich er hevig tegen verzet. Volgens de MUI is dit geldverslindende evenement dan ook volstrekt overbodig, schrijft Tempo.
De Miss World verkiezing past totaal niet bij de Indonesische cultuur, zegt Muhyidin Junaidi, Hoofd Internationale Samenwerking van de MUI. Het evenement is in strijd met de islamitische leer. Het tonen van de aurat van vrouwen (lichaamsdelen die volgens de Islam niet getoond mogen worden) is een zonde, aldus Muhyidin.

Daarnaast vindt hij dat het evenement zich teveel richt op luxe en glamour. Volgens Muhyidin is de verkiezing contraproductief voor de Indonesische samenleving die momenteel gebukt gaat onder economische problemen.

Ook de radicale islamatische organisatie Hizbut Tahrir Indonesia (HTI) is erop tegen dat Indonesië dit jaar gastland is voor de Miss World Verkiezing, schrijft Tempo. Volgens HTI toont de Miss World geen respect voor vrouwen en is de verkiezing een vorm van vrouwenuitbuiting.

Ofschoon de bikini-ronde is geschrapt, blijft de HTI zich hevig verzetten tegen dit internationale evenement waaraan 125 landen deelnemen. HTI eist onder andere dat de Indonesische regering de verkiezing annuleert.

Niet alleen de Miss World is de HTI een doorn in het oog. De islamitische organisatie is ook tegen schoonheidswedstrijden op lokaal niveau zoals Puteri Indonesia en Miss Indonesia. 

De Miss World verkiezing vindt dit jaar plaats van 4-26 september in Jakarta en op Bali. Vania Larissa vertegenwoordigt Indonesië tijdens de Miss World verkiezing 2013 in september. En Nederland stuurt Jacqueline Steenbeek naar dit evenement. 

Foto: Screenshot YouTube

Gerelateerde artikelen