IndonesieNU

Sprankje hoop voor zieke Sumatraanse tijger?

Sprankje hoop voor ziekeSumatraanse tijger?

22-06-2013 | Formaline in het vlees
Het leven van de doodzieke Sumatraanse tijger Melani hangt aan een zijden draadje. Het medisch team van de dierentuin in Surabaya (Oost-Java), waar Melani intensief verzorgd wordt, is er eindelijk achtergekomen wat de tijger zo ziek maakt. Dat meldt de Indonesische website Republika Online.
In het lichaam van Melani is formaline gevonden. Deze giftige stof zat in het vlees wat Melani tot nu toe at. 

De afgelopen 5 jaar kampte Melani met spijsverteringsklachten. Haar toestand is ernstig verslechterd. Het dier is sterk vermagerd. 

'Wij weten niet hoe de formaline in het vlees terecht is gekomen', vertelt Rahmat van het medisch team van de dierentuin van Surabaya. 

Melani zal binnen korte termijn worden overgebracht naar de dierentuin in Cisarua (West-Java), waar ze in quarantaine wordt geplaatst. Tot die tijd zullen de dierenverzorgers de tijger gemalen vlees te eten geven en het dier voedingssupplementen toedienen, zodat ze voldoende aangesterkt is voor de lange reis naar Cisarua. 

Foto: Tursiae

Gerelateerde artikelen

18 juni, het einde voor Gang Dolly

18 juni, het einde voor Gang Dolly

17-06-2014 | Grootste rosse buurt van Indonesië
Woensdag 18 juni is het zover. Dan sluit het stadsbestuur van Surabaya Gang Dolly [Lees ook: Surabaya sluit grootste ros...
Meer »