IndonesieNU

1e organische kampung in Manokwari, West-Papua

1e organische kampung inManokwari, West-Papua

18-10-2013 | Voorbeeld voor andere gebieden in Indonesiƫ
De Indonesische minister van Milieu, Baltahsar Kambuaya heeft de eerste organische kampung van Indonesië ingewijd in Oost-Manokwari, West-Papua. De minister hoopt dat deze kampung een voorbeeld kan zijn voor andere gebieden in Indonesië. Dat meldt Indonesisch persbureau Antara.

'Het is de eerste organische kampung in Indonesië. Wij hebben speciaal gekozen voor Oost-Indonesië, omdat wij meestal projecten starten in gebieden buiten Papua. Dus waarom nu niet eerst hier in Papua', aldus Minister Baltahsar Kambuaya.

De organische kampung heeft ook een afvalbank, waar afval als ruilmiddel kan dienen voor de dagelijkse behoeften. Indonesië heeft tot nu toe 1195 afvalbanken met een omzet van meer dan 15 miljard rupiah (+/- 1 miljoen euro) en meer dan 96.203 klanten.


     Groeiende vraag naar gezonde voeding

 
Papua is een vruchtbaar gebied dat rijk is aan natuurlijke hulpbronnen. Verwacht wordt dat het in de toekomst steeds moeilijker zal zijn om aan de steeds groeiende vraag naar gezond voedsel te voldoen. Om die reden is het project van het Ministerie van Milieu ook zo belangrijk.

De bewoners zeggen dat zij veel baat hebben bij de organische kampung. Ze krijgen extra gezond voedsel en via de afvalbank ook inkomsten bij het inleveren van hun afval. 

Bron: Antara
Foto: lesmana_andry

Gerelateerde artikelen

West-Papua beter af onder SBY

West-Papua beter af onder SBY

07-10-2013 | Premier Tony Abbott looft Indonesische president
Premier Tony Abbott van Australië steunt de Indonesische soevereiniteit over West-Papua. Dat zei hij nadat 3 Papua-...
Meer »
Leger legt nieuwe wegen aan in Papua

Leger legt nieuwe wegen aan in Papua

27-08-2013 | Geavanceerde technologie uit Israƫl
De Indonesische overheid wil tenminste 290 kilometer nieuwe weg aanleggen in Papua, de meest oostelijk gelegen en tevens...
Meer »
Fietsen voor Papua

Fietsen voor Papua

18-12-2013 | Jeremy Bally fietst 12000 km voor Papua
De 26-jarige Canadees Jeremy Bally had maar 1 doel voor ogen: de wereld rondfietsen en mensen bewust maken van de situat...
Meer »
Boeken voor Papua

Boeken voor Papua

04-07-2013 | Een kostbaar bezit
In de provincie West-Papua zijn boeken een kostbaar bezit. Boeken zijn erg duur in dit deel van Indonesië. Dit ligt...
Meer »