IndonesieNU

Pantai Pink, het roze strand

Pantai Pink, het roze strand

13-01-2014 | Ervaar Indonesiƫ
Lombok, dat ook wel wordt gezien als het kleine broertje van Bali, begint steeds populairder te worden; niet alleen onder binnenlandse maar ook onder buitenlandse toeristen. Met name de prachtige stranden hebben op veel mensen, met name surfers, een grote aantrekkingskracht.
Een van die stranden is Pantai Pink, het roze strand. Dit strand ligt in het dorp Sekaroh, in het oosten van Lombok. Vanuit Mataram, de grootste stad van Lombok en tevens de hoofdstad van de provincie West-Nusa Tenggara, is het zo’n twee uur rijden naar het strand. De laatste 20 minuten schijnen het zwaarst te zijn. De weg zit namelijk vol gaten. 

Pantai Pink heet eigenlijk Pantai Tangsi. Maar vanwege de roze gloed op het strand, staat dit gebied beter bekend als het 'roze strand'. Het strand heeft deze roze gloed verkregen doordat het witte zand zich met stukjes roze schelpen heeft vermengd.

pantai pink lombok

Foto: yuliati sipahutar/Panoramio


In dit gebied bevindt zich ook een historische grot. Naar verluidt werd deze grot in 1942 door het Japanse leger gebruikt als schuilplaats. Vanwege de strategische ligging, gebruikten de Japanners de grot ook om de vijand in de gaten te houden.

Volgens Kompas heeft Pantai Pink een indrukwekkend panorama en een wonderschone natuur. Het strand wordt omgeven door kliffen, waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht.


     Infrastructuur en openbare voorzieningen


Aan de infrastructuur in dit gebied valt er echter nog veel te verbeteren. De weg naar het strand is beschadigd. Er is geen openbaar vervoer aanwezig. De enige manier om bij het strand te geraken, is met eigen vervoer. Neem, als je hier naar toe gaat, ook je eigen eten en drinken mee. Op het moment van schrijven beschikt dit gebied namelijk (nog) geen eetgelegenheden en winkeltjes. Verwacht hier ook geen openbare toiletten. 

Maar laat dit alles je er niet van weerhouden Pantai Pink te bezoeken. Naast een wonderschone natuur en een schitterend panorama, kun je hier ook heerlijk snorkelen en getuige zijn van een prachtig onderwaterleven. 

Vanaf Pantai Pink is het eiland Gili Petelu te zien. Lokale vissers kunnen je in hun bootje daarnaartoe brengen. Het bootje is geschikt voor drie personen (incl. visser) en een retourtje naar Gili Petelu kost op het moment van schrijven zo'n 50.000 rupiah per persoon. 


Pantai Pink (Pantai Tangsi)
Desa Sekaroh, Kecamatan Jerowaru, Lombok
Vanuit Mataram is het zo'n 2 uur rijden met eigen vervoer. 


Pantai Pink Lombok

Gerelateerde artikelen