IndonesieNU

Passagiersvliegtuig glijdt van baan, zoveelste incident Lion Air

Passagiersvliegtuig glijdt vanbaan, zoveelste incident LionAir

18-02-2019 | Nieuws
Een passagiersvliegtuig dat van de baan is gegleden, een toestel dat genoodzaakt was de landing af te breken wegens technische problemen, en een dier dat veel weg heeft van een schorpioen in het bagagevak in de cabine. Een enerverende week voor de Indonesische low cost carrier Lion Air. 
 
Een passagiersvliegtuig van Lion Air is op zondag (17/2/2019) bij de landing op de luchthaven van Pontianak (West-Kalimantan) van de baan gegleden. Het 737-800NG toestel, vluchtnummer JT-714, vertrok eerder die dag vanuit Jakarta. Het vliegtuig had 180 volwassen passagiers aan boord had en twee baby's. Niemand raakte gewond.

Nog geen week eerder, op 12 februari 2019, was vlucht JT-780 van Lion Air, route Makassar (Zuid-Sulawesi) - Palu (Centraal Sulawesi) genoodzaakt de landing in Palu af te breken wegens technische problemen. Het vliegtuig keerde weer terug naar Sultan Hasanuddin International Airport in Makassar, waar het veilig kon landen. Lion Air zegt dat het toestel voor vertrek luchtwaardig is verklaard en dat de piloten de standaardprocedure hebben gevolgd.  

In Makassar filmden passagiers van Lion Air vlucht JT-293 op Valentijnsdag een dier dat veel weg had van een schorpioen in het bagagevak boven een van de stoelen. Lion Air denkt dat het een spin was. De luchtvaartmaatschappij zegt dat het toestel grondig is doorzocht en dat er niets gevonden is.
 
Foto: Indonesiënu.nl 

Gerelateerde artikelen