IndonesieNU

Weer politieagent van het leven beroofd

Weer politieagent van hetleven beroofd

11-09-2013 | Reeks aanslagen op Indonesische politie
De Indonesische politie heeft de veiligheidsmaatregelen aangescherpt nadat dinsdagavond (10/9) onbekende daders een agent op motor hebben doodgeschoten. De agent begeleidde op dat moment een vrachtwagen met zware lading. Het is de zoveelste aanslag op de Indonesische politie.
Het slachtoffer is 4 maal in de borst geschoten, voor het gebouw van de anti-corruptie commissie (KPK). 3 kogelhulzen zijn inmiddels gevonden. De politie is nog op zoek naar de 4e ontbrekende huls.

Inspecteur-generaal Pudji Hartanto, hoofd van de Indonesische verkeerspolitie zegt dat politieteams op jacht zijn naar de daders. Zij zullen razzia's uitvoeren in en rond Jakarta. 

In de afgelopen 2 maanden hebben schutters 4 politieagenten doodgeschoten in en rond de Indonesische hoofdstad. Begin augustus kwam, tijdens de voorbereidingen op het Suikerfeest, een politieagent om het leven. 2 weken later schoten schutters 2 politieagenten dood. De politie heeft profielschetsen opgemaakt van de mogelijke daders. Het is niet bekend of er verband is met de recente schietpartij. 

Meer lezen? Bezoek de website van The Jakarta Globe

Bron: The Jakarta Globe
Foto: mabes polri/Wikipedia

Gerelateerde artikelen

Jakarta onveilig voor vrouwen

Jakarta onveilig voor vrouwen

01-04-2014 | Onderzoek Indonesia Police Watch
Het geweld tegen vrouwen neemt toe in Jakarta. Dat blijkt uit onderzoek van Indonesia Police Watch (IPW), de toezichthou...
Meer »