IndonesieNU

Rechter krijgt levenslang voor corruptie

Rechter krijgt levenslang voorcorruptie

01-07-2014 | Steekpenningen en witwaspraktijken
Akil Mochtar, het voormalige hoofd van het Constitutionele Hof van Indonesië,heeft een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen voor het aannemen van steekpenningen en witwaspraktijken. In Indonesië is dit de zwaarste straf ooit in een corruptiezaak. Dat meldt The Jakarta Post.
De 53-jarige ex-politicus van de Golkar-partij werd door de anti-corruptierechtbank in Jakarta schuldig bevonden wegens het aannemen van omgerekend zo'n 3 miljoen euro aan steekpenningen om, in zijn positie als rechter, verkiezingen te beïnvloeden.

Ook acht de rechtbank bewezen dat Akil tijdens zijn ambsperiode als hoofd van het Constitutionele hof 160 miljard rupiah heeft witgewassen en 20 miljard rupiah tijdens zijn functie als parlementslid.

Volgens The Jakarta Post toonde Akil zich tijdens het voorlezen van het vonnis onverschillig. Bij het horen van de woorden ‘levenslang’ keek hij echter enigszins verbaasd, aldus de Engelstalige krant.


     Geen spijt


De Indonesische nieuwssite Kompas schrijft dat Akil Mochtar geen spijt heeft en het vonnis oneerlijk vindt: ‘Ik heb nergens spijt van. Waarom zou ik spijt moeten hebben?’ Akil zegt dat hij tegen het vonnis in beroep zal gaan.

Foto: screenshot YouTube

Gerelateerde artikelen