IndonesieNU

Relaxen op Incheon International Airport

Relaxen op IncheonInternational Airport

17-03-2013 | Naar Indonesiƫ

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, zo ook naar Indonesië. Een tot nu toe nog vrij onbekende route is de vlucht van Amsterdam via Incheon (Zuid-Korea) naar Denpasar. Indonesiënu neemt je mee op reis.

Na een vliegreis van 10 uur en 20 minuten vanuit Amsterdam, landen we ergens in de maand oktober op Incheon International Airport. Vanuit het vliegtuigraampje zien we in de verte een groot grijs bouwwerk opdoemen met veel glaswerk.

Ook de lucht is grijs. Net als Nederland is ook Zuid-Korea in het herfstseizoen beland. Buiten is het ongeveer 15 graden Celsius.


     Aan (schone) toiletten en zitruimte geen gebrek.


Bij de luchtsluis aangekomen, gaan de fasten seatbelt-lampjes uit. Terwijl de andere passagiers druk bezig zijn met het bij elkaar zoeken van hun bagage, doen wij het lekker rustig aan. Met een transittijd van 4 uur, hebben wij absoluut geen haast.

 

Bij een lange transittijd is het misschien wel leuk deel te nemen aan een van de vele city tours die je op de luchthaven kunt boeken. Prijzen beginnen vanaf ongeveer 8 euro voor volwassenen. Kinderen betalen een prijs vanaf ongeveer 4 euro.

Indonesiënu kiest er echter voor de luchthaven te verkennen. Wij volgen de bordjes 'transfer'. Via de security check nemen we de roltrap naar boven en belanden in de duty free shopping area, een walhalla voor shopaholics.

Er is een ruim aanbod aan winkels, eet- en drinkgelegenheden en aan (schone) toiletten en zitruimte geen gebrek.

Ietwat moe na de lange reis, besluiten we de Rest and Relax Area maar op te zoeken. We nemen de lift naar de vierde verdieping. De Rest and Relax Area doet zijn naam werkelijk eer aan. Er hangt een rustige, ontspannen sfeer.

De area beschikt over wellness faciliteiten zoals sauna en spa.


     Incheon International Airport denkt ook aan de kleintjes.


Liever niet te veel geld spenderen aan ontspanning? Neem dan plaats in een van de lig- of massagestoelen. Er tip top uitzien voor de aansluitende vlucht? Neem dan een gratis douche met eveneens gratis gebruik van handdoek, shampoo en zeep.

Incheon Airport, Korea, shower

Slaap je liever een paar uurtjes in een echt bed? Ook dat is geen probleem. In het Incheon Airport Transithotel kun je al een kamer boeken voor ongeveer 46 euro voor een 2-persoons standaardkamer (voor 6 uur).

Incheon International Airport denkt ook aan de kleintjes. Er zijn maar liefst acht speelgedeeltes. Deze zijn zowel te vinden in de duty free shopping zone als in de Rest and Relax area.

Incheon Airport kids zone

En terwijl de kleintjes aan het spelen zijn, kunnen de ouders op hun gemak even de inbox bekijken en emailen naar het thuisfront. Incheon International Airport biedt gratis en supersnel WiFi aan op de hele luchthaven.

Zuid-Korea staat bekend als het land met de snelste internetverbinding.

 

Incheon International Airport, gelegen ten westen van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, is voor zeven jaar achtereen (2005-2012) door Airports International Council (ACI) uitgeroepen tot beste vliegveld ter wereld.

Wijzigingen voorbehouden
Alle foto's: Indonesiënu

Bekijk ook de video: 1 minuut en 15 seconden Incheon

Gerelateerde artikelen

Met Korean Air naar Bali

Met Korean Air naar Bali

16-03-2013 | Naar Indonesiƫ
De speurtocht naar een goedkope vlucht naar Bali is en blijft een spannende belevenis. Online reisbureaus stunten met...
Meer »
Met de A380 naar Indonesiƫ

Met de A380 naar Indonesiƫ

02-07-2013 | Naar Indonesiƫ
Vanuit Nederland naar Indonesië met het grootste passagiersvliegtuig ter wereld? Dat kan. Al zal je keuze beperkt z...
Meer »