IndonesieNU

Rituelen op het CinemAsia Film Festival

Rituelen op het CinemAsia FilmFestival

15-01-2015 | Nieuws
In november 2014 deed CinemAsia - een stichting die Aziatische cinema binnen de Nederlandse filmindustrie wil stimuleren - een oproep aan jonge filmmakers om een voorstel in te dienen voor een korte film met als thema 'Rituals'. Inmiddels zijn drie projecten geselecteerd. Leuk om te weten is dat alle drie de projecten een Indonesisch tintje hebben.

UNTUK SELALU van Andrea van den Bos

'Untuk Selalu' is een korte documentaire die een licht schijnt op de verschillen in rituelen tussen vier groepen immigranten van Indonesische afkomst in Nederland; de Molukkers, de Indoʼs (Indisch), de Javaanse Surinamers en de volbloed Indonesiërs. Dit alles bezien door de ogen van dezelfde generatie jongeren.

Andrea van den Bos (1990) is strateeg bij een reclamebureau.

PHANTOM NAPALM van Patrick Louwerse
'Phantom Napalm' is een korte fictie film over de rituelen rondom het Oud en Nieuw-feest waarbij het afsteken van vuurwerk een belangrijke rol speelt voor de 10-jarige Pascal.

Patrick Louwerse (1982), een Indo, studeerde animatie aan de St. Joost Academie.

VERBODEN LIEFDE van Roshnie Markus-Oedit

'Verboden Liefde' is een korte fictiefilm over de verboden liefde tussen de Indonesische Sofyan en de Hindoestaanse Ratna in de aanloop naar het Divali feest.

Roshnie Markus (1981), Hindoestaans-Javaans, studeerde Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een eigen filmproductiebedrijf. 

======================================================================

De filmmakers mogen na een intensieve scriptontwikkeling en onder professionele begeleiding, van start gaan met het produceren van hun film. De gerealiseerde films zullen hun wereldpremière beleven tijdens de 8e editie van het CinemAsia Film Festival, dat van 1 t/m 6 april 2015 plaatsvindt in Amsterdam en tijdens de CinemAsia on Tour in Eindhoven, Den Haag en Rotterdam.

Foto's: CinemAsia

Gerelateerde artikelen

Aziatische films in opkomst

Aziatische films in opkomst

04-04-2013 | Interview met Bianca Kuijper, coördinator CinemAsia
De 6de editie van CinemAsia duurt van 4 t/m 7 april 2013. Aziatische films krijgen steeds meer belangstelling. Indonesi&...
Meer »